Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” şi-a deschis din nou porţile pentru elevii, profesorii și directorii liceelor bucureştene.

Cu această ocazie, a avut loc și o nouă întâlnire la Cafeneaua Liderilor din Învățământul Preuniversitar. Activitatea a fost moderată de prof. Adriana Păunescu, care ne-a declarat:

„De la o întâlnire la alta, „Cafeneaua liderilor din învățământul preuniversitar” deschide noi viziuni privind necesitatea amplificării lanțului trofic de resurse implicate în procesul de educație, respectiv de informare și orientare a elevilor către o profesie.

Alegerea temei „Design și modelare comportamentală” a avut drept rol deschiderea apetitului didactic către un dialog centrat pe nevoile fundamentale ale elevului devenit adolescent. Abordarea interactivă a ideilor lansate de fiecare cadru didactic participant a potențat decuparea abilităților specifice elevului de liceu și creionarea unui profil al competențelor acestuia.

În ghidarea elevului către alegerea unei profesii adecvate structurii de personalitate, oferirea de suport individualizat îi revine cadrului didactic implicat și dedicat. În acest sens, o corectă cunoaștere a traseului educațional, propus de către școala noastră, devine o perspectivă eficientă menită a preîntâmpina bulversarea tinerilor, întețită de dinamica pieței muncii.”

Doamna director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia Șova, a mulțumit colaboratorilor noștri prezenți la eveniment pentru orientarea elevilor către o profesie de viitor, către o școală preocupată de creșterea calității serviciilor medicale.

 

În cadrul evenimentului au fost organizate activităţi dedicate liceenilor de la Colegiul Agricol „Viaceslav Harnaj”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Colegiul Tehnic Feroviar „Mihai I”, Colegiul Tehnic „Media”, Liceul Tehnologic „Mircea Vulcanescu”, Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”, Liceul Teoretic „Marin Preda”.

Elevii de la liceele participante au beneficiat de concursuri și prezentări pentru cele 3 calificări: „Marile boli ale secolului”– calificarea asistent medical generalist; „Efectele consumului de alcool asupra sănătăṭii” – calificarea asistent medical de farmacie; „Igiena posturală” – calificarea asistent medical de balneofiziokinetoterapie ṣi recuperare.

Activitățile au fost coordonate de profesorii de specialitate: prof. Arina Cristea și Mioara Marcu – AMF, prof. Gelu Costache – BFKT, prof. Cristina Costache și Anca Mihai – AMG. Elevii voluntari ai școlii noastre i-au însoțit pe liceeni și au răspuns întrebărilor acestora.

 

Câștigătorii concursului  AMG au fost:

Locul 1  – MARIO MIHĂILĂ – Colegiul Tehnic „Media”

Locul 2 – MARTA TUDORACHE – Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”

Locul 3 – ADELA PARASCHIV – Liceul Teoretic „Marin Preda”

Premiul special – ANDREI BANU – Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”

 

Prof. Mioara Marcu a coordonat activitatea calificării AMF alături de prof. Arina Cristea: „Activitatea desfășurată în cadrul calificării asistent medical de farmacie a pornit de la ideea că prevenția este un factor foarte important în menținerea stării de sănătate. Elevii au participat la o prezentare interactivă ce a avut ca temă „Efectele consumului de alcool”. Pe parcursul desfășurării activității, elevii au fost informați cu privire la patologiile apărute în urma consumului de alcool, a simptomelor apărute în intoxicația acută și cronică și a riscurilor la care se supun tinerii prin consumul alcoolului înainte de 18 ani. Elevii participanți au fost încurajați să identifice cauzele consumului de alcool, precum și efectele consumului pe termen scurt și lung. În cadrul prezentării s-a pus un accent deosebit pe conștientizarea măsurilor de prevenție privind consumul de alcool în rândul tinerilor.”

 

Organizatorii acestui eveniment au fost doamna prof. Aurelia Șova – director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Andreea Csolti – director adjunct, prof. Alice Ragazan (șef Catedra de Nursing și Științe), prof. Anca Grecu (șef Catedra Farmacie), prof. Alina Grecu (șef Catedra Socio-Umane), prof. Gelu Costache, prof. Nicoleta Oprea, prof. Arina Cristea, prof. Mioara Marcu, prof. Cristina Costache, Anca Mihai, prof. Simona Radu, dr. Elena Achim.

 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” își propune să organizeze lunar întâlniri cu directorii, profesorii şi elevii liceelor bucureştene şi din împrejurimi, în vederea consolidării unui parteneriat ce are ca scop oferirea de suport în orientarea şcolară şi profesională a tinerilor liceeni, sub deviza Educaţie pentru Sănătate. De asemenea, prin Proiectul „Învățați să ajutați”, echipe formate din cadre didactice și elevi ai școlii prezintă în licee oferta educațională a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, tehnici de prim ajutor în situații speciale și teme diverse, care privesc adoptarea unui stil de viață echilibrat.

Mulțumim tuturor colaboratorilor noștri din liceele partenere!

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 135

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes