Evenimentul „Porți deschise către profesie” a fost organizat de Biroul de orientare, promovare și plasare pe piața muncii din cadrul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. Activitatea s-a adresat elevilor școlii, calificarea asistent medical generalist, care au avut astfel ocazia să afle mai multe informații despre parteneriatul încheiat de școala noastră cu Clinicile „Dr. Leahu”. De asemenea, a fost prezentată procedura de selecție a elevilor din anii II și III pentru realizarea unor stagii de practică și obținerea de burse în Clinicile „Dr. Leahu”. 

În deschiderea evenimentului, doamna director adjunct, prof. Maria Pârlog, a dorit să evidențieze importanța parteneriatelor cu rețelele de sănătate private. „Dacă în anii trecuți companiile private, care oferă servicii de sănătate, erau reticente și acceptau foarte greu elevi în stagiile clinice, în prezent, dezvoltăm acorduri de practică cu multe clinici și spitale private. Nevoia de personal calificat, bine pregătit, este foarte mare și, de aceea, alegerea de a-i forma pe elevi înainte de absolvire, de când sunt pe băncile școlii, este un mare avantaj pentru ambele părți.”

Prof. Violeta Zlota, șef Catedra de Nursing și Științe: „Doresc să conștientizez elevii cu privire la importanța acestei specialități, stomatologia. Sănătatea precară a cavității bucale, problemele dentare  pot inflența semnificativ calitatea vieții. Ne gândim la alimentație, la alterarea imaginii de sine.  Dorim ca elevii noștri să beneficieze de o pregătire practică la standarde ridicate. Înainte de începerea stagiilor clinice, împreună cu o echipă de cadre didactice ale școlii, am fost într-o vizită de lucru la Clinica „Dr. Leahu”. Pot să-mi exprim admirația față condițiile de lucru și profesionalismul pe care l-am remarcat la cadrele medicale prezente. Vă felicit și îi îndemn pe elevii noștri să participle la aceste stagii.”

Prof. Raluca Brad, responsabil al Comisiei de monitorizare a inserției absolvenților pe piața muncii, a prezentat obiectivele activităților organizate de Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, ce au ca scop principal creșterea angajabilității absolvenților prin parteneriatele cu firmele angajatoare din domeniul sanitar – clinici și spitale private sau de stat. „Ne preocupă atât formarea teoretică și practică a elevilor pe parcursul celor 3 ani de școală, cât și evoluția ulterioară. Dorim ca toți elevii noștri să poată accesa locuri de muncă potrivite cu nivelul lor de pregătire. De aceea, prin întâlnirile de lucru ale membrilor Clubului Absolvenților cu reprezentanți ai sistemelor de sănătate particulare, prin asigurarea stagiilor de practică în regim de internship, prin susţinerea unor cursuri masterclass susținute de reprezentanți ai organizațiilor profesionale și din departamentele de Resurse Umane ale companiilor partenere, prin acordarea de burse oferite de viitorii angajatori, ce se implică și în pregătirea practică  pe parcursul şcolarizării, dorim să venim în sprijinul elevilor noștri.

Prof. Mirela Avram le-a prezentat elevilor informații despre realizarea documentelor necesare selecției și detalii despre desfășurarea acestui program. Mediul stomatologic a ajuns la un nivel de performanță  care necesită și cadre medicale medii specializate. Este o nouă etapă în dezvoltarea îngrijirilor stomatologice pe care domnul dr. Ionuț Leahu dorește să o semnaleze și cred că este o experiență care merită toată atenția voastră.”

Reprezentanții Clinicilor „Dr. Leahu” au prezentat elevilor detalii importante despre proiectul desfășurat cu școala noastră. Elevii au fost receptivi și au participat activ, punând întrebări și solicitând informații suplimentare.

Experiența de astăzi a fost una plăcută, impresia de asemenea.  Am remarcat profesionalismul elevilor, implicarea și dorința lor de a lua parte la proiect și le mulțumim pentru căldura cu care ne-au primit. Ne bucurăm că avem oportunitatea de a împărtăși din experiența noastră și de a arăta ce înseamnă stomatologia și logistica de ultimă generație. Mulțumim cadrelor didactice pentru suport și apreciem profesionalismul lor.  De asemenea, le mulțumim și  din punctul de vedere al angajatorului pentru calitatea asistenților medicali pe care Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” o oferă. – a afirmat doamna Ramona Stancu, director operațional în cadrul Clinicilor dentare „Dr. Leahu”.

„Ne dorim oameni pasionați, ambițioși, care să demonstreze o dorința continuă de învățare, de afirmare și care să înțeleagă rolul important pe care îl joacă asistentul medical în cadrul Clinicilor dentare „Dr. Leahu”. Un asistent medical  bine pregătit ajută  din toate punctele de vedere munca medicului dentist. – spune doamna dr. Ligia Baran, medic dentist în cadrul Clinicilor dentare „Dr. Leahu”. Doamna dr. Baran a oferit detalii despre activitatea într-o clinică stomatologică:

Rolul asistentului medical în cabinetul stomatologic constă în:

          Pregătirea instrumentarului

          Asistarea în timpul lucrului

          Evidența stocurilor și a aprovizionărilor

Asistarea medicului dentist în timpul manoperelor implică cunoașterea materialelor, instrumentarului, ergonomiei, protocoalelor terapeutice și o comunicare eficientă cu toată echipa medicală. Dacă analizăm toate aceste activități pe care asistentul trebuie să le întreprindă, nu este greu de observat că aproape toate aceste activități sunt de gestionare, adică de management.

De ce să particip la acest program? Ce pot învăța? Care sunt beneficiile?

Clinicile „Dr. Leahu” oferă un mediu de lucru prietenos, unde este asigurată pregătirea profesională continuă, astfel încât evoluția voastră să fie una rapidă. Suntem prima opțiune a pacienților care își doresc să scape rapid, sigur și fără durere de orice afecțiune dentară.
Am început în anul 2010 cu visul unui tânăr medic dentist care își deschidea primul cabinet în Popești – Leordeni. Iată-ne acum, la o diferență de 6 ani, acoperind centrul, sud-vestul și nordul Bucureștiului cu un lanț de trei clinici dentare.

La noi găsești:

•       Doctori stomatologi specializați – o echipă de 23 de medici este la dispoziția ta în cele 3 clinici

•       Tratamente stomatologice personalizate – cea mai bună soluție de rezolvare a afecțiunilor tale dentare

•       Tehnologie de ultimă generație – beneficiezi de cele mai inovatoare servicii stomatologice

•       Stomatologie pentru copii”.

Asigurarea unor stagii clinice pe serviciile de stomatologie de către Clinicile „Dr. Leahu” oferă toate condițiile necesare în vederea formării profesionale practice complete și corecte a cursanților, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, indiferent de nivelul lor de pregătire, sub coordonarea și îndrumarea personalului medical al Clinicilor a unui număr de maxim 100 cursanți. Prin acest program, mai urmărim: creșterea angajabilității elevilor Școlii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” și pregătirea acestora conform cerințelor sistemului medical privat.

În urma acestor stagii se vor acorda de către SC Implant Expert SRL ( Clinicile „Dr. Leahu” ) 10 burse de merit în valoare totală de 16.000 lei.

Stagiile de practică se vor desfășura în cadrul clinicilor „Dr. Leahu”, după cum urmează:

•  Clinica Dentară „Dr. Leahu” – Piața Victoriei, str. Arh. Luis Blanc, nr. 9, Sector 1, București

 • Centrul de Excelență în Implantologie Dentară, șos. Vitan-Bârzești, nr. 7D, Sector 4, București

( în incinta RIN Grand Hotel )

 • Clinica dentară „Dr. Leahu” – Pipera, str. Erou Iancu Nicolae, nr. 124, Pipera – Voluntari, jud. Ilfov

Vă așteptam să vă înscrieți pentru stagiile viitoare!

prof. Raluca Brad

{gallery}stories/2016/1611portideschise{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 126

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes