Peste 3.000 de posturi din sistemul sanitar vor fi deblocate până la sfârşitul anului, 750 fiind în unităţile sanitare ale autorităţilor locale, la care se vor adăuga şi cele din spitalele Primăriei Capitalei.

„În urma analizei efectuate şi a necesarului imediat, precum şi a posibilităţii tehnice de organizare a examinărilor în acest an, Ministerul Sănătăţii va scoate la concurs un număr de aproximativ 2.322 de posturi. Pe lângă acestea, autorităţile administraţiei publice locale vor mai avea posibilitatea de a scoate la concurs un număr de aproximativ 750 de posturi, la care se vor adăuga şi posturile vacantate în cele 18 spitale descentralizate în 2008 la Primăria Capitalei”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că, potrivit legislaţiei în vigoare instituţiile administraţiei publice locale pot aproba, în cazuri temeinic justificate, ocuparea a 15% din totalul posturilor ce s-au vacantat. „Ministerul Sănătăţii va debloca cu prioritate posturile pentru medici şi asistenţi medicali în specialităţile deficitare, ca de exemplu ATI, medicina de urgenţă, cea de laborator, radiologie şi în spitalele din zonele unde există deficit important de personal medical”, au spus reprezentanţii MS.

De asemenea, vor fi deblocate posturi şi în unităţi sanitare din centrele universitare care mai au nevoie de specialişti pe anumite domenii cu lipsă acută de personal.

Lista unităţilor sanitare cu paturi, dar şi numărul de posturi pe fiecare categorie de personal medical, precum şi specialităţile pentru care se vor organiza concursuri sau examinări în această toamnă va fi publicată pe site-ul ministerului, la adresa www.ms.ro, în 20 septembrie. Ministerul Sănătăţii estimează că, începând din luna noiembrie a acestui an, unităţile sanitare cu paturi vor organiza concursurile sau examinările pentru ocuparea posturilor.

Posturile în sănătate au fost blocate din 1 ianuarie 2009, iar de atunci numărul angajaţilor a scăzut continuu, mulţi dintre aceştia solicitând ieşirea din sistem. Managerii spitalelor au atras atenţia în repetate rânduri asupra faptului că, din cauza blocării posturilor, o asistentă medicală trebuie să se ocupe de mulţi pacienţi şi nu poate face faţă solicitărilor.

Sursa: Realitatea TV

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 1.846

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes