În contextul în care preocuparea pentru sănătatea și bunăstarea populației devine tot mai importantă, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” se remarcă prin inițiativa sa de a crea un parteneriat semnificativ cu Societatea Română de Medicina Stilului de Viață (Romanian Society of Lifestyle Medicine – RSLM). Acest parteneriat marchează o etapă importantă în dezvoltarea educației și conștientizării legate de importanța adoptării unui stil de viață sănătos, bazat pe cercetări științifice și abordări terapeutice inovatoare.

RSLM: O Organizație cu Viziune și Misiune Clară

Fondată în 2019, Societatea Română de Medicina Stilului de Viață (RSLM) are ca misiune promovarea practicilor medicale bazate pe evidențe științifice din domeniul Medicinei Stilului de Viață. Această abordare tratează nu doar simptomele, ci și cauzele bolilor cronice netransmisibile, oferind astfel o soluție mai eficientă și durabilă în gestionarea sănătății.

Parteneriatul cu Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Parteneriatul dintre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Societatea Română de Medicina Stilului de Viață este o inițiativă demnă de laudă. Acest parteneriat implică colaborarea dintre o instituție de învățământ prestigioasă și o organizație medicală inovatoare, dedicată promovării sănătății prin schimbarea stilului de viață.

Medicina Stilului de Viață: Viitorul Gestionării Bolilor Cronice

Medicina Stilului de Viață reprezintă o paradigmă nouă în gestionarea bolilor cronice, punând accentul pe modificarea stilului de viață și a factorilor de risc. Această abordare nu doar previne dezvoltarea bolilor, ci și le poate inversa, evitând astfel costurile și complicațiile asociate tratamentelor medicamentoase. Prin intermediul parteneriatului dintre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și RSLM, elevii au ocazia de a învăța despre această abordare inovatoare și transformătoare în domeniul medical.

Implicații Globale și Locale

Parteneriatul dintre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și RSLM este semnificativ nu doar pentru comunitatea școlară și medicală din România, ci și pentru mediul internațional. Medicina Stilului de Viață devine tot mai recunoscută și apreciată la nivel global, iar acest parteneriat contribuie la promovarea acestei abordări în cadrul instituțiilor educaționale și medicale.

O Oportunitate pentru Viitor

Colaborarea dintre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Societatea Română de Medicina Stilului de Viață deschide noi orizonturi pentru educația medicală și sănătatea populației. Îmbinând expertiza științifică cu angajamentul pentru sănătate și bunăstare, acest parteneriat poate reprezenta un model de succes pentru alte instituții de învățământ și organizații medicale.

Într-o lume în care prevenția și abordările inovatoare în sănătate devin din ce în ce mai importante, parteneriatul dintre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Societatea Română de Medicina Stilului de Viață este un exemplu elocvent de inițiativă care aduce beneficii atât prezentului, cât și viitorului.

Vă anunțăm că există o șansă mare către un viitor mai sănătos, iar ea se conturează prin congresul „Boli letale moderne: Abordăm simptomele sau cauzele?”. Acest congres dedicat personalului medical și terapeuților face lumină într-un subiect mai puțin discutat – cauzele bolilor – făcând o paralelă între cauză și simptom.

Este cel de-al doilea Congres Național organizat de Societatea Română de Medicina Stilului de Viață, cu participare internațională, care va avea loc în perioada 27 – 29 septembrie 2023, în format online.

Cu acest prilej, personalități marcante ale vieții medicale românești și internaționale din domeniul medicinei stilului de viață vor prezenta subiecte din aria lor de experiență profesională în practicarea medicinei stilului de viață.

Pentru înscrieri puteți accesa:

https://lifestylemedicineromania.org/congress-lifestyle-medicine-2023/?fbclid=IwAR2Qr-Fd67z4uVo4rSZUYnCDXavflrquzEXq5Ir4nAqs5iz8KYgAaWyOW90

 

 

Andreea Dumitrescu

 

prof. Raluca Brad

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 132

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes