De ziua Europei, 9 Mai, elevii şcolii noastre din anul II, calificarea AMF, au avut ocazia de a cunoaşte modul de organizare al uneia dintre cele mai mari companii internaţionale producătoare de medicamente, Zentiva, parte a lanţului Sanofi Avensis – numarul 1 in Europa şi pieţele emergente. Şcoala noastră a demarat anul trecut un parteneriat de practică cu Zentiva, care va fi continuat si anul acesta, dar într-o formulă nouă.
Cu prilejul întâlnirii organizate la Şcoala “Carol Davila”, peste 30 de elevi au avut ocazia de a afla şi care sunt oportunităţile de angajare în cadrul acestei companii şi specificul muncii în domeniul producţiei de medicamente.
“Deşi suntem suntem o companie mare, cu circa 400 de angajaţi, avem un personal foarte stabil. Circa 300 de angajati lucrează în fabrica noastră de medicamente de 25 şi chiar 30 de ani, atât în departamentul de producţie şi cel de calitate şi de mentenanţă cât şi în departamentele de dezvoltare si suport office. Având în vedere însă noua strategie de dezvoltare, în 2014 vom face o nouă serie de angajări pentru posturi de tehnicieni şi laboranţi şi în acest scop am demarat anul acesta proiectul Universitatea Zentiva, prin care ne propunem sa formăm studenţi şi elevi de liceu şi şcoli postliceale pe care să-i antrenăm pentru aceste profesii. În această direcţie ne dorim să dezvoltăm şi parteneriatul cu Scoala Sanitara Postliceală “Carol Davila”, a declarat doamna Cătălina Marinescu, HR Business Partner în cadrul companiei Zentiva.
Astfel, in luna mai a acestui an va fi planificată pentru elevii nştri o vizită a fabricii în cât mai multe dintre departamentele fabricii de medicamente, dupa care, in lunile iulie şi septembrie elevii noştri care sunt interesaţi pot participa alaturi de elevi de clasa a XI-a la un program complex de formare organizat în cadrul Universităţii Zentiva in parteneriat cu organizaţia Şcoala de Valori. Programul se derulează în două etape: în iulie vor participa timp de o săptămână la cusuri de educaţie nonformală de orientare în carieră, de comunicare, management de proiect, iar în luna septembrie, înainte de începerea şcolii, la cursuri de practică în secţii ale fabricii.
“Este foarte important pentru elevii noştri să participe la cel putin la un stagiu de practică de-a lungul celor 3 ani de pregătire într-o companie producătoare de medicamente, indiferent de sectorul în care doresc să se angajeze apoi, după absolvire. Vor înţelege mult mai bine întreg procesul de producere al medicamentelor, precum şi importanţa respectării standardelor de calitate în producerea şi ambalarea unui produs farmaceutic”, a afirmat prof. Anca Grecu, prezentă la eveniment. Au participat la eveniment şi prof. Mihaela Itul şi prof. Florentina Marcu, coordonator proiect.