Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” anunță  demararea parteneriatului cu firma Artigum Management în vederea asigurării unui loc de muncă la finalul celor trei ani de studii pentru elevii noștri.  Parteneriatul prevede realizarea unui curs de limba germană gratuit, 2 burse totale (pentru fiecare an de studiu), 2 burse partțiale (pentru fiecare an de studiu) și stagii de practică în Germania,  timp 2 saptamani pentru 3 elevi (pentru fiecare an de studiu), în perioada vacanței de vară.

Ne bucură deschiderea partenerilor noștri  pentru  implicarea în pregătirea elevilor, încă din primul an de studiu, prin activități comune în urma cărora  principalul beneficiar este elevul – viitor asistent medical. Prin proiectele europene și parteneriatele de acest tip, elevii școlii  au posibilitatea să afle detalii privind un posibil loc de muncă în afara țării, să cunoască modalitatea de accesare a unui loc de muncă, de adaptare într-un loc de muncă din Europa, de aprofundare a cunoștințelor de limbă străină”, a declarat doamna prof. Daniela Stoian, director al Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”.

Selecția elevilor pentru a beneficia de bursă se va face în baza unor criterii care vor fi anunțate la începutul anului școlar, de către o comisie formată dintr-un reprezentant al școlii și un reprezentant al firmei.

Pentru stagiile de practică prevăzute, firma Artigum va asigura transportul, cazarea și condiții potrivite de practică pentru elevi.

Cursurile de limba germană din cadrul acestui parteneriat se vor desfășura în incinta școlii, participanții beneficiind de minim două ore pe săptămână de curs cu un profesor calificat pentru o perioadă determinată, precum și acces la materiale de studiu.

Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” va organiza o serie de prezentări MasterClass susținute de reprezentanții Artigum și invitații lor în cadrul cărora elevii vor afla detalii despre posibilitatea angajării în Germania și vor beneficia de cursuri specifice sistemului medical german.

”Considerăm că este o bună oportunitate începerea colaborării cu Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. Elevii vor avea șansă să cunoască îndeaproape, pe parcursul celor două săptămâni de practică, condițiile și mentalitatea din instituțiile medicale germane”, declară Laur Hulpe, reprezentant Artigum Management.

Programele internaționale, stagiile clinice  în cele mai dotate clinici și spitale, bursele acordate, cei mai buni profesori, activitățile extrașcolare, precum și multiplele activități de voluntariat conduc la cele mai bune premise pentru ca absolvenții Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” să devină asistenți medicali de renume.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România care pregăteşte, încă din 1990, asistenţi medicali. Școala este acreditată pentru trei calificări: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie și asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare. Certificatul de competențe profesionale obținut este recunoscut internațional. Absolvenții noștri pot opta pentru o carieră în unități medico-sanitare din România, de stat sau private, sau pentru un loc de muncă în afara țării, ca urmare a faptului că prin parteneriatele dezvoltate de școală  elevii sunt susținuți permanent.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 332

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes