Școala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila” a demarat în acest an școlar un parteneriat cu Clinicile stomatologice „Dr. Leahu”. Astfel, elevii din anii II și III de studiu, calificarea asistent medical generalist, desfășoară stagii de practică, timp de 3 săptămâni, participă la cursuri de formare și pot obține burse de merit în Clinicile „Dr. Leahu”.

Obiectivele stabilite pentru acest program sunt: 

 • asigurarea formării clinice pe serviciile de stomatologie de către Clinicile „Dr. Leahu”, asigurându-se toate condițiile necesare în vederea formării profesionale practice complete și corecte a cursanților, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, indiferent de nivelul lor de pregătire, sub coordonarea și îndrumarea personalului medical al Clinicilor „Dr. Leahu”;

 • creșterea angajabilității elevilor Școlii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila”;

 • pregătirea elevilor conform cerințelor sistemului medical privat.

 

Stagiile de practică se desfășoară în cadrul clinicilor „Dr. Leahu”, după cum urmează:

 • Clinica Dentară „Dr. Leahu” – Piața Victoriei, str. Arh. Luis Blanc, nr. 9, Sector 1, București

 • Centrul de Excelență în Implantologie Dentară, șos. Vitan-Bârzești, nr. 7D, Sector 4, București ( în incinta RIN Grand Hotel )

 • Clinica dentară „Dr. Leahu” – Pipera, str. Erou Iancu Nicolae, nr. 124, Pipera – Voluntari, jud. Ilfov

Având în vedere că, în acest domeniu medical nu a mai existat nicio formă de specializare în ultimii ani, proiectul oferă o soluție unor probleme majore de asistență medicală, într-un domeniu extrem de dificil care vizează serviciile stomatologice.

 „Ne dorim oameni pasionați, ambițioși, care să demonstreze o dorință continuă de învățare, de afirmare și care să înțeleagă rolul important pe care îl joacă asistentul medical în cadrul Clinicilor dentare „Dr. Leahu”. Un asistent medical  bine pregătit ajută  din toate punctele de vedere munca medicului dentist.” – spune doamna dr. Ligia Baran, medic dentist în cadrul Clinicilor dentare „Dr. Leahu”.

„Vreau să vă mulțumesc pentru că ați ales să participați la acest stagiu și nu pot spune decât că sunt foarte încântată și mândră de voi toți. V-ați descurcat excelent, chiar dacă ați fost puși în fața unor noțiuni complet noi și ați reușit să vă integrați cu succes! Mă bucur că v-a plăcut la Clinicile „Dr. Leahu” și vă așteptăm cu drag, oricând!” – a mai adăugat doamna dr. Baran.

 

În curând, vom anunța câștigătorii burselor „Dr. Leahu”, din acest an școlar.

Elevii participanți la stagiile de practică ne-au relatat impresiile lor:

Preda Florina – Ioana: „Mă bucur foarte mult pentru că am avut șansa să merg în practică la Clinicile „Dr. Leahu”. Un stagiu pe care nu am să-l uit. Am reușit să mă integrez și să am o comunicare deschisă cu personalul medical. Nu am simțit în nicio zi de practică oboseala deoarece am făcut totul din plăcere și orele treceau fără să simțim. Sunt onorată deoarece m-au selectat și astfel mi-am făcut o imagine despre ceea ce înseamnă domeniul stomatologiei. Este o șansă de care orice elev din școală ar trebui să profite. Are ce învața de la oamenii frumoși, dedicați profesiei, comunicativi, care formează o echipă unită. Nu am cuvinte să descriu mulțumirea sufletească pe care o am în acest moment. Mă bucur pentru că am participat, altfel aș fi regretat. Am avut parte de o experiență unică. Am venit cu plăcere în fiecare zi, simțindu-mă ca într-o familie, luptând pentru aceeași cauză: să redăm zâmbetul pacienților! Aș repeta oricând această experiență plăcută! Mulțumesc mult celor care s-au ocupat de acest parteneriat!”

 

Barbu Florin – Cătălin: „Am învățat foarte multe. La început am crezut că nu va merita efortul. Dar acum cred cu desăvârșire că a meritat! Recomand și colegilor mei să participe.”

 

Danci Floarea Leontina: „A fost o experiență inedită! Am cunoscut oameni deschiși și dornici să ne învețe, am învățat o mulțime de lucruri noi. La început a fost greu pentru că au fost multe informații, dar pe parcurs a început să îmi placă. Aș recomanda tuturor acest stagiu de practică pentru a vedea că și în România se poate trata corect și la un standard de înaltă calitate. Mulțumim personalului din Clinicile „Dr. Leahu” pentru această experiență frumoasă!”

 

Pavel Maria – Cristina: „Mi-a plăcut foarte mult această experiență. A fost ceva diferit de ceea ce am făcut noi până acum. M-a impresionat foarte mult atitudinea atât a medicilor, cât și a doamnelor asistente față de noi, elevii. Au avut foarte multă răbdare și ne-au explicat tot ceea ce ține de munca lor. Am admirat foarte mult modul și atmosfera în care se lucrează în aceste clinici, profesionalismul și respectul față de pacient. A fost foarte frumos și le recomand colegilor, care m-au întrebat de această experiență, să încerce. Merită din toate punctele de vedere. Vă mulțumim mult pentru oportunitatea de a învața ceva nou și pentru că ne-ați dat șansa de a efectua stagiul clinic într-un astfel de mediu.”

Prof. Raluca Brad, responsabil al Comisiei de monitorizare a inserției absolvenților pe piața muncii (Biroul de orientare, promovare și plasare pe piața muncii; Clubul Absolvenților): „Ne preocupă atât formarea teoretică și practică a elevilor pe parcursul celor 3 ani de școală, cât și evoluția lor ulterioară. Dorim ca toți elevii noștri să poată accesa locuri de muncă potrivite cu nivelul lor de pregătire. De aceea, prin întâlnirile de lucru ale membrilor Clubului Absolvenților cu reprezentanți ai sistemelor de sănătate particulare, prin asigurarea stagiilor de practică în regim de internship, prin susţinerea unor cursuri masterclass susținute de reprezentanți ai organizațiilor profesionale și din departamentele de Resurse Umane ale companiilor partenere, prin acordarea de burse oferite de viitorii angajatori, ce se implică și în pregătirea practică  pe parcursul şcolarizării, dorim să venim în sprijinul elevilor noștri.”

prof. Raluca Brad 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 435

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes