Update: 29 Sept 2015

 

Actiunea de donare de sânge organizată astăzi, 28 septembrie 2015, de şcoala noastră în parteneriat cu Institutul de Hematologie Bucureşti, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, se află în plină desfăşurare. Au venit să doneze peste 90 de elevi, din care doar 70 au fost selectaţi. 
Iată câteva mărturii ale participanţilor, mulţi dintre ei din anul I:

 

Petrescu Gabriel, Anul I, AMG
„Eu abia am început anul I, dar am mai donat o dată sânge, la o acţiune organizată de un partid în care am vrut să mă înscriu. La politică am renunţat, că nu mi se potrivea, dar continui să îmi doresc să fac bine oamenilor. Acum ştiu ce înseamnă să donezi şi nu mi-e frică.”

 

Ştefan Andreea, I A AMG
„Acţiunile acestea pe care le organizează şcoala sunt foarte bune, sunt exerciţii prin care te maturizezi, înveţi să te lupţi cu tine. Până la urmă, e o profesie frumoasă, dar destul de grea, aceasta de asistent medical. Trebuie să înveţi să te autocontrolezi, să îţi stăpâneşti emoţiile. Aş vrea să lucrez în UPU. Mătuşa mea este asistent medical şi am văzut la ea multe cazuri grave, nu mi-e frică de sânge. „
Costache Carla şi Pamfil Cristina, III A AMG
„Am mai donat sânge şi în alte acţiuni organizate de şcoală pentru că suntem conştiente cât de important este ajutorul nostru pentru cei care au nevoie.”
Lazar Danut Marius, Anul I D AMG
„Mi se pare foarte OK faptul ca scoala organizează astfel de acţiuni. E important că ni se creează ocazia de a fi de folos altor oameni aflaţi în nevoie. Am fost impresionat de atmosfera pe care am găsit-o aici in şcoală, încă din prima zi. Prieteni de-ai mei de la alte şcoli postliceale sanitare nu sunt încântaţi de şcolile lor. Noi ne înţelegem bine în clasă, cu toţi colegii, şi orele sunt foarte interesante. Am intrat în materie încă de la început. Am primit deja o mulţime de informaţii. Îmi place aici şi după ce termin şcoala mi-aş dori să mă angajez în ţară. Nu îmi propun să plec în străinătate, dar până la urmă … cum vrea Dumnezeu.”
Petre Marius, Anul I D AMG
„Am văzut anunţul pe grupul de facebook al clasei, am vorbit cu colegii la şcoală şi am hotărât să vin şi eu. Nu am donat niciodată până acum. Am grupa 0, cu RH pozitiv şi ştiu că e o grupă foarte căutată, având în vedere că sângele poate fi administrat şi la bolnavi cu alte grupe sanguine. Nu prea-mi plac mie înţepăturile, dar am reuşit să depăşesc repede sentimentul neplăcut. Până la urmă trebuie să învăţăm să ne depăşim stările de disconfort. Acum mă simt foarte bine.”
 
{gallery}stories/2015/sanatatepentrusate{/gallery}
 
________________________________________

 

Şcoala noastră va organiza luni, 28 septembrie a.c., o nouă acţiune de donare de sânge din acest an şcolar, în parteneriat cu Institutul de Hematologie Bucureşti, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti.
Recoltarea va avea loc în Sala 1 din Sediul Viitorului, începând cu orele 8.00 şi sunt invitaţi să participe cât mai mulţi elevi şi profesori ai şcolii. 
Prof. Viorel Presler, coordonator al evenimentului, oferă câteva sfaturi pentru cei care vor participa la acțiunea de donare onorifică de sânge:
– Participanţii trebuie să fie hidratați; 
– să nu fie în tratament cu diferite antibiotice sau alte medicamente; 
– să mănânce ceva ușor dimineață; 
– să nu consume alcool cu cel putin trei zile înainte de donare; 
– să fie odihniți (cel puțin 6 ore de somn) înainte de donare; 
– să nu manifeste niciun fel de boală de natură infecțioasă, sau să fie în tratament pentru diferite boli cronice; 
– să nu fie înregistrat în evidențele medicale cu TBC, hepatită virală, sifilis etc. 
– participanții donatori vor primi gratuit un set de analize de sânge, un bon valoric, scutire pentru ziua de donare, adeverinţă pentru RATB în vederea obținerii unui abonament gratuit valabil 1 lună de zile. 
Vă mulţumim tuturor celor care doriți să participați la această acțiune de donare şi vă aşteptăm!

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 95

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes