Asistenții medicali generaliști, asistenții medicali și moașele din România trebuie să aibă parafă profesională, conform Hotărârii nr. 26 /2023, publicată în Monitorul Oficial.

Consiliul naţional al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), întrunit în şedinţa din data de 12 octombrie 2023, a emis următoarea hotărâre:

„Asistentul medical generalist, moaşa şi asistentul medical au obligaţia să semneze şi să aplice parafa pe toate documentele care atestă activităţile profesionale executate, pentru asumarea răspunderii individuale şi probarea responsabilităţii profesionale.” – se arată la articolul 1 din Hotărârea nr. 26 /2023.

În continuare se specifică faptul că parafa va conține următoarele:

„1. numele și prenumele, după caz, ale asistentului medical generalist, ale moașei sau ale asistentului medical care exercită profesia în regim salarial și/sau independent;

2. titlul profesional sau, după caz, specialitatea;

3. gradul profesional;

4. codul de identificare profesională care este un cod unic, format din 6 cifre, generat din Registrul național unic al asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali din România (RNU) și care se păstrează pe parcursul întregii cariere profesionale, indiferent de modificările ce intervin în statusul profesional.

Toate datele pe care le va conține parafa trebuie obținute de asistenții medicali și de moașe printr-o cerere adresată filialei (județene sau din București) din care fac parte.”

Pentru municipiul București, cererile pentru eliberarea adeverințelor în vederea confecționării parafei profesionale pot fi depuse la sediul OAMGMAMR – filiala Mun. București, str. Avrig nr. 12, et. 1 (Secretariat), în programul luni – joi, între orele 08:00 – 16:00 , sau online, la adresa de e-mail secretariat@oammrbuc.ro.

Cererile transmise pe e-mail și înregistrate vor primi confirmare la aceeași adresă de pe care au fost transmise. Mai multe informații pe site-ul OAMGMAMR filiala Municipiului București: www.oammrbuc.ro

Parafa este un instrument care certifică activitatea profesională a asistenților medicali. Prin acest demers, OAMGMAMR a realizat un alt pas important pentru dezvoltarea și reglementarea profesiilor de asistent medical și moașă.

 

sursa: www.lege5.ro

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 270

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes