Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, prin Clubul Absolvenților coordonat de prof. Raluca Brad  și Comisia de parteneriate și proiecte internaționale, coordonată de prof. Larisa Costin, a organizat evenimentul „Opțiuni pentru o carieră internațională” în parteneriat cu firma Artigum Management.

Activitatea s-a adresat elevilor din toți anii de studiu, calificarea asitent medical generalist.

Reprezentanții Artigum au susţinut o prezentare a companiei  şi  oportunităţile concrete de angajare în sistemul medical din Germania. La final, fiecare participant a plecat cu un mic dar din partea partenerilor noștri.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a demarat în acest an școlar parteneriatul cu firma Artigum Management în vederea asigurării unui loc de muncă pentru elevii noștri la finalul celor trei ani de studii. Parteneriatul prevede: realizarea unui curs de limba germană gratuit; burse de studiu pentru elevii participanți la curs, care au rezultate foarte bune pe perioada anului școlar; stagii de practică în Germania, la căminele pentru vârstnici sau spitale, transportul și cazarea fiind asigurate de Artigum Management.

Cursurile de limbă germană din cadrul acestui parteneriat se desfășoară  în incinta școlii, participanții beneficiind de două ore pe săptămână de curs și materiale de studiu. De asemenea, absolvenții pot participa la cursurile intensive organizate de Artigum la Școala de limbă germană de la Hărman, judeţul Brașov, pentru o perioadă de 2-3 luni , 5 zile / săptămână, 8 ore / zi.  Cei care sunt hotărâți să plece în Germania să lucreze, beneficiază de cursuri gratuite. Cei care nu doresc, dar vor să învețe limba germană, vor achita o taxă.

Artigum vine în ajutorul absolvenților noștri și oferă consiliere în România pentru întocmirea dosarului de angajare, consiliere în Germania pentru obținerea documentelor, găsirea unei locuințe, servicii civile ( înregistrarea la primărie, ajutoare sociale, grădiniță, școală ), obținerea certificatului de limbă.

Până la obținerea documentelor din România, trimiterea dosarului către autoritățiledin Germania, obținerea Certificatului Goethe B1 / B2, timp de 3 – 9 luni, absolvenții pot lucra cu contract de muncă românesc în Germania ( toate taxele sunt plătite în România, dar lucrează în Germania ).

Locurile de muncă disponibile sunt în domeniul asistenței mobile la domiciliu, aziluri pentru persoanele vârstnice, spitale.

În cadrul activității, a avut loc prezentarea companiei Alloheim, care are o experiență de 40 de ani pe piața de îngrijire staționară și ambulatorie din Germania.

Grupul Alloheim are aproximativ 12.500 de angajați și asigură îngrijire rezidențială în

143 de locații, pentru un număr de aproximativ 17.000 de paturi. Alloheim oferă întreaga gamă de servicii de întreținere în domeniul asistenței medicale de bază și de tratament pentru rezidenți, fie că vorbim de îngrijire permanentă, temporară sau specială.

Toate activitățile organizate, cursurile de tip MasterClass, interviurile directe cu angajatorii din țară și din străinătate, biroul de consiliere și orientare profesională sunt elemente care atestă valoarea unei școli europene, care se dedică elevilor săi, de la admitere până la absolvire și ulterior urmărește evoluția în carieră a acestora.

Prof. Raluca Brad

{gallery}stories/2016/2811germania{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 288

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes