Elevii și absolvenții calificărilor AMG și BFKT au beneficiat miercuri, 22 noiembrie, de o primă sesiune Masterclass, din acest an școlar: Știu! Pot! Simt! Cunosc! Devin cel mai bun!, inițiat de către Comisia de Inserție a Absolvenților în Câmpul Muncii.

De această data, ne-au fost alături reprezentanți ai Rețelei Private de Sănătate „Regina Maria”: doamna Sabina Panțir – specialist în recrutare și coordonator activități academice și doamna Dana Dunca – coordonator de instruire al Centrului de Training din cadrul Academiei de Asistenți Medicali.

 

Cuvântul de deschidere i-a aparținut doamnei director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia Șova: „Prin intermediul parteneriatelor pe care le încheiem cu clinici private de sănătate, vă oferim oportunitatea de a vă dezvolta profesional. Toate activitățile și proiectele extrașcolare au drept scop creșterea șanselor de angajare, motiv pentru care ne bucurăm să-i avem astăzi, alături de noi, pe reprezentanții Clinicii „Regina Maria”. Continuați să fiți activi de-a lungul acestor ani de studiu și alăturați-vă inițiativelor școlii.”

 

În continuare, doamna director adjunct, prof. Anca Grecu, a afirmat: „Fiecare demers inițiat și întreprins de către Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” exprimă preocuparea noastră constantă pentru a vă clădi un viitor în profesia aleasă. Parteneriatele cu firme de recrutare sau cu instituții sanitare de renume, punctează de fiecare dată locul privilegiat pe care l-am construit de-a lungul timpului și care cântărește în alegerile inițiate de către aceștia. Preocuparea voastră dovedită prin participarea la activitățile Clubului Absolvenților, și nu numai, vă asigură calea spre succes.”

 

Și pentru ca această relație să funcționeze, o întreagă echipă de profesori de instruire practică sunt implicați activ în acest proces. Doamna prof. Anca Mihai, coordonatorul grupurilor de elevi care optează pentru desfășurarea stagiului clinic în cadrul acestei rețele private de sănătate, a lansat încă o data invitația elevilor de a accesa pagina de internet și Facebook a școlii: „Pentru o comunicare facilă și lipsită de sincope, fiți activi pe grupurile de elevi, întrucât acolo vă întâmpinăm cu informații curente privitoare la organizarea stagiului de practică. Avem astăzi, alături de noi, unul dintre partenerii noștri de elită, care vă oferă șanse sporite de a vă îmbunătăți experiența clinică”.

 

Scopul acestui masterclass s-a subordonat nevoilor elevilor noștri de a cunoaște informații referitoare la valorile după care se ghidează reprezentanții Rețelei Private de Sănătate „Regina Maria” în ceea ce privește eforturilor lor de abilitare profesională a beneficiarilor stagiului clinic, prin identificarea serviciilor medicale integrate oferite.

Rețeaua Private de Sănătate “Regina Maria” este furnizor al Casei Regale, recunoscută ca urmare a calității serviciilor pe piața românească. În prezent deține 4 acreditări internaționale, europene și americane, pentru două spitale: Ponderas Academic Hospital și Spitalul Băneasa – singurele unități medicale din România certificate de instituțiile internaționale.

În continuare, elevii noștri au avut ocazia să cunoască oportunitățile de business oferite de Compania „Regina Maria”, în situații patologice grave.

 

Din dorința de a demonta un mit referitor la percepția elevilor cu privire la stagiul într-o clinică privată, doamna Sabina Panțir a afirmat: „Instituția pe care o reprezint nu se limitează doar la clinici de recoltare analize, ci vă oferă oportunitatea de a avea acces la o bază teoretică, dar și practică, întrucât fiecare secție deține patologii relevante. Astfel, în baza unui caiet de practică elaborat de către specialiștii noștri, vă sprijinim să înțelegeți procedurile și protocoalele companiei, în conformitate cu standardele de calitate spre care tindem constant. Vrem ca „Regina Maria” să fie cea mai bună opțiune profesională pentru voi, iar noi vă vom coopta în echipa noastră, alături de personalul medical și non – medical.

 

Elevii participanți au beneficiat de clarificarea mai multor informații, ca urmare a intervenției doamnei asistent șef Daniela Dunca: „Întrucât ne dorim o colaborare fructuoasă, ne-am axat pe menținerea unui liant între teorie și practică, iar după 2 saptămâni de stagiu, solicităm feedback de la coordonatorii și instructorii noștri. Deoarece în prezent nu dețineți un certificat de libera practică și de malpraxis, am conceput caietul de practică. Dacă în alte instituții sanitare puteți interveni invaziv în relația cu pacientul, vă asumați riscul de a vă pierde dreptul de a profesa.

Pentru a preveni astfel de riscuri și venind în întâmpinarea dorinței elevilor de a realiza proceduri medicale, Compania „Regina Maria” o dotat Centrul de Training cu manechine și simulatoare adecvate fiecărei intervenții medicale.

 

Programul pentru perioada stagiului de practică este de minimum 15 ore/săptămână, cu posibilitate de recuperare a acestor ore, în perioada weekend-urilor, doar în cadrul spitalelor și doar cu acordul coordonatorilor de stagiu clinic. Practica va începe pe o anumită secție și se va desfășura în întregime pe acea secție.

Stagiul clinic al elevilor de la calificarea AMG se va putea desfășura în cadrul Spitalului Ponderas, sau al Spitalului Băneasa, pe secții de Chirurgie oncologică, Medicală, Urgențe, Gastroenterologie, Pediatrie, Neonatologie și Pediatrie, în Centre de imagistică și Radiologie, ori în cadrul policlinicilor dotate ca un ambulator de spital.

Elevii de la calificarea BFKT pot desfășura stagiul clinic în policlinici sau departamente adecvate, în limita locurilor disponibile.

În cadrul întâlnirii, s-a deschis o nouă oportunitate privind desfășurarea stagiului clinic și pentru elevii de la calificarea AMF, în cele trei farmacii din cadrul spitalelor Companiei „Regina Maria”.

 

Rețeaua Privată de Sănătate „Regina Maria” a dezvoltat o strategie de angajare a asistenților medicali debutanți, prin derularea programului Academia de Asistenți Medicali. Astfel, după finalizarea stagiului de practică, elevii dornici să continue colaborarea cu clinica (după absolvirea școlii), vor putea beneficia de un feedback, atât în baza caietului de practică, cât și în urma identificării perspectivelor lor de a fi compatibili cu valorile companiei.

Pentru anul următor, Compania „Regina Maria” vine în sprijinul absolvenților noștri, cu 125 de poziții de asistenți medicali debutanți, pentru clinici din București, Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca.

Procesul de recrutare în vederea angajării presupune evaluarea competențelor profesionale și se stabilește pe perioadă nedeterminată, pentru posturile libere din cadrul spitalelor și clinicilor companiei, facilitând asistenților medicali cu experiență, supraspecializarea pe un anumit domeniu de nursing.

Oportunități de angajare se întrezăresc și pentru elevii din anul I de studiu, pentru posturi de operator call center, recepție, operator calculator, existând posibilitatea de a opta pentru un program part-time sau full-time, cu oportunitate de schimbare de carieră, după absolvire.

 

Întrucât cred în misiunea școlii de a forma Educatori pentru Sănătate, ne orientăm permanent către menținerea unei bune relații între cei trei piloni implicați în formarea pentru profesie: școala – elevii- partenerii stagiu clinic/angajatorii. Decizia pertenerilor noștri de a se îndrepta către noi este justificată de calitatea bazei teoretice pe care o dețin absolvenții Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. Seriozitatea cu care desfășurăm întregul proces al devenirii voastre profesionale poate fi reperul care să conteze și să cântărească în alegerea unei școli cu profil sanitar.”

 

Prof. Adriana PĂUNESCU

Responsabil CIACM

 

sursa video: https://www.reginamaria.ro/cariere/academia-de-asistenti-medicali-regina-maria

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 353

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes