În spiritul zilei de 1 iunie, elevii Şcolii Postliceale Sanitare “Carol Davila”, în calitate de voluntari, au reuşit să aducă zâmbete pe buzele copiilor aflaţi în dificultate, oferindu-le o zi de neuitat.
Vineri 29 mai, 25 de elevi ai școlii noastre au fost „părinţi pentru o zi” pentru cei 33 de copii proveniți din cadrul Centrului de plasament „Casa Iosif” din Măgurele și Fundația „Casa Lidia” din Domnești. Astfel, aceștia au participat la excursia organizată la Salina din Slănic Prahova. Pe tot parcursul activității, s-au legat relații de sprijin și suport între cei mici și elevii noștrii, relații care nu s-au încheiat odată cu finalul acestei activități. „Ma bucur că am luat parte la o asemenea exeprienţă, îmi va fi dor de cei mici, dar cu siguranță voi găsi o cale de a-i revedea” a declarat Roxana Gențiana S., voluntar în această activitate. 
 
“Într-adevăr, a fost o zi specială, alături de copii speciali şi copii cu suflet mare! Copii fără părinți, care puteau empatiza cu ceilalți de o vârsta mai mare; copii fără părinți, care-şi împart bunul ce-l primesc; adolescenţi care au oferit cu drag din drag, celor ce au mai puţin… Adulți cu copii acasă, care au venit înspre copiii cu nevoie de afecțiune, atenţie…
Mă impresionează pozitiv astfel de oameni şi …cred în spiritul umanitar al oamenilor!!!!” a declarat dna Adriana Păunescu, profesor al SPSCD.
 
Momentele magice care s-au petrecut în acea zi nu au putut fi prinse în fotografii, însă ceea ce contează cel mai mult este faptul că bucuria lor nu putea fi citită decât în ochișorii lor obosiți la finalul zilei și în entuziasmul pe care îl regăseam la cei mici atunci când povesteau despre această activitate. Cuvintele sunt prea sărace pentru a descrie ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în sufletele fiecărui participant la această activitate umanitară!
 
„Ne bucurăm din suflet că am putut să facem fericiți acești copii minunați adeclarat Tatiana V., elevă a şcolii noastre. 
 
La multi ani, copii! Pe curând!
 
{gallery}stories/2015/o-zi-impreuna{/gallery}
 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 116

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes