Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” s-a alăturat Proiectului 4/4PentruPrieteni inițiat de Ambasada Statelor Unite în România și American Councils for International Education.

Pornind de la gândurile exprimate de remarcabilul activist american Dr. Martin Luther King Jr.: „Întrebarea cea mai urgentă și insistentă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”, prin proiectul 4/4PentruPrieteni se celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4PentruPrieteni se dorește o recunoaștere a muncii  voluntarilor în folosul semenilor lor.

Școala noastră a organizat cu această ocazie evenimentul de testare gratuită a funcțiilor vitale și glicemiei, luni – 3 aprilie 2023, în Parcul Obor.

Activitatea a avut, ca de fiecare dată, un impact foarte mare în rândul populației. Beneficiarii de toate vârstele ai serviciilor noastre au primit informații și îndrumări referitoare la bolile cardiovasculare, stilul de viață sănătos, măsurile de prevenție a bolilor cardiace și metabolice. Cu toții au salutat inițiativa școlii noastre de a oferi aceste servicii în mod gratuit.
Elevii voluntari, de la calificarea asistent medical generalist, au oferit informații despre profesia de asistent medical, dar și despre oferta educațională celor interesați să urmeze o carieră în domeniul medical.          
Prin organizarea acestor evenimente venim în folosul comunităţii prin promovarea Educaţiei pentru Sănătate şi oferirea unor servicii medicale gratuite.          
Elevii noștri au fost însoțiți și coordonați în misiunea nobilă de Educatori pentru sănătate de profesorii de specialitate: Cristina Costache și Anca Mihai. Coordonatorul evenimentului a fost doamna director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia Șova.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Comisiei de Proiecte și Programe școlare și extrașcolare, responsabil prof. Sorina Negrei – director adjunct.     

Felicitări tuturor participanților pentru implicarea în aceste activități!        
Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” va organiza în următoarea perioadă și alte evenimente asemănătoare, impactul și feedback-ul primit din partea cetățenilor fiind unul foarte bun.

În săptămâna în care sărbătorim Ziua Mondială a Sănătății (7 aprilie), să nu uităm că prevenția salvează vieți!

 

prof. Raluca Brad      

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 288

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes