Colecția editorială a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” a înregistrat o nouă apariție.

În cadrul Conferinței Comunității Medicale „Asistentul Medical – de la formare la angajare” organizată joi – 12 mai 2022 de școala noastră, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, a fost lansat Ghidul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

Conținutul complex este menit să ofere informații utile despre derularea procesului de Admitere, despre viața de elev în școala noastră, despre parteneriatele cu potențiali angajatori din sistemul medical de stat și privat, toate acestea având ca scop orientarea profesională a viitorilor candidați.

Profesia de asistent medical este una dintre cele mai căutate pe piața muncii din întreaga lume. România are nevoie urgentă de peste 50.000 de asistenți medicali pentru a face față provocărilor sanitare din următori ani, generate de îmbătrânirea populației și de deteriorarea accentuată a sănătății categoriilor vulnerabile, în special copii și bătrâni, după cum se arată în studiul Frames Media, realizat la solicitarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și a Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”.

Nevoia de personal din clinici, din spitale, din cabinetele medicale din țară este uriașă și va crește semnificativ în următorii ani, pe măsura accentuării îmbătrânirii populației. 

Statisticile Frames arată că domeniul medical este locul 2 în topul joburilor de viitor din România, cu un necesar estimat de 192.996 de poziții deschise în următorii ani. Vorbim de un job sigur, de viitor, cu un salariu în creștere.

„Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o instituție de învățământ europeană în deplinătatea cuvântului.

Fondatoarea școlii, Doamna Dr. Mioara Mincu, a înființat încă din  anul 1995 un „laborator” de integrare europeană, unde elevii au colaborat cu mari personalități din România și Europa, pentru a defini și contribui la spiritul european din perspectiva românească.

Educatorii pentru Sănătate nu pot fi formați la cele mai înalte standarde calitative decât în context european. Activitatea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” se înscrie cu succes în această dimensiune și reprezintă un exemplu bun de urmat în educația preuniversitară.

Dacă aveți Vocație, Ambiție, Pasiune și vă considerați capabili să vă pregătiți la cele mai bune standarde internaționale și apoi să practicați performant, cu sfințenie și responsabilitate, această profesie nobilă (și astfel să vă îndepliniți misiunea), vă invităm să vă alăturați poveștii noastre de succes.” – afirmă prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, președinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”.

Nu putem să nu amintim de numeroasele titluri apărute de-a lungul timpului în colecția școlii noastre. Cu dăruire față de semeni și harul de a transmite cunoștințe, Doamna Doctor Mioara Mincu, fondatoarea primei școli postliceale sanitare particulare din România după 1990, a scris opere durabile, a publicat cărți și manuale școlare și a creat un sistem de formare a numeroase generații de Educatori pentru Sănătate. Dincolo de Ceruri continuă să ne inspire prin modelul domniei sale, de OM cu har și dragoste de oameni.

Puteți accesa Ghidul 2022 în format electronic, dar și alte apariții editoriale ale școlii noastre, urmărind link-ul:

https://scoalacdavila.ro/scoala-sanitara-postliceala-carola-davila/publicatii/revista

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 193

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes