Colecția editorială a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” a înregistrat o nouă apariție de excepție. Lucrările Simpozionului Internaţional de Comunicări Ştiintifice „Dr. Mioara Mincu” – ediția a IV – a, se regăsesc într-o ediție de colecție, apărută la Editura Fundației Umaniste „Dr. Mioara Mincu”.

 

 

„Ediţia a IV –a a Simpozionului Internaţional de Comunicări Ştiintifice „Dr. Mioara Mincu”, cu tema „Tradiţional şi Modern în Medicină şi Farmacie”, organizat de Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, în data de 11 mai 2018, sub coordonarea doamnei director adjunct prof. Anca Celina Grecu, a reprezentat un nou prilej pentru colaboratorii noștri, medici, farmacişti, asistenţi medicali şi cadre didactice universitare şi preuniversitare, de a se reuni şi împărtăşi noile experienţe acumulate în domeniile medicinei, farmaciei şi ştiinţelor conexe. Prevenirea erorilor de medicaţie, proprietăţile miraculoase ale diferitelor plante -alternative viabile la tratamentele clasice alopate, tehnicile moleculare genetice care îmbunătăţesc proprietăţile terapeutice ale produselor farmaceutice, sistemele cu eliberare controlată a principiilor active, prevenţia tulburărilor psihice, emoţionale şi comportamentale, rezultatele cercetărilor în domeniul sănătăţii mentale, sunt subiecte deosebit de valoroase şi utile pentru perfecţionarea cadrelor medicale şi formarea elevilor care se pregătesc pentru a deveni asistenţi medicali.

Evenimentul a fost organizat în memoria Doamnei Dr. Mioara Mincu, fondatoarea primei şcoli postliceale sanitare particulare din România după 1990 şi a marcat şi de această dată Ziua Internaţională a Asistentului Medical, semnificând rolul – cheie pe care îl joacă asistenţii medicali în îngrijirea persoanei suferinde și prevenirea îmbolnăvirii cronice a acesteia.

Participarea asistenţilor medicali de diferite specialiţăţi este recunoscută ca formă de educaţie medicală continuă, fiind creditată de OAMGMAMR.

Le mulṭumim pe aceastǎ cale partenerilor care ne-au oferit suport în organizarea acestei manifestări ştiinṭifice: Ministerul Educaṭiei Naṭionale, Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureṣti, Casa Corpului Didactic Bucureṣti, Ordinul Asistenṭilor Medicali Generaliṣti, Medicilor ṣi Moaṣelor din România, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” – Facultatea de Farmacie, Universitatea București – Facultatea de Chimie, Societatea Română de Istoria Farmaciei, Academia Română, Institutul de Antropologie ”Francisc I. Rainer”.

Simpozionul Internaṭional de Comunicǎri Știinṭifice „Dr.Mioara Mincu”, prin organizarea sa anuală a devenit o tradiţie a Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, şi are o contribuţie considerabilă la dezvoltarea şi profesionalizarea Educaţiei pentru Sănătate!” – a declarat prof. Aurelia Șova, director Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”.

 

„Medic primar și doctor în Medicină Socială și Sănătate Publică, excelent pedagog și publicist, Doamna Doctor Mioara Mincu a fost fondatoarea primei școli postliceale sanitare particulare din România după 1990. Spirit vizionar, a pus bazele Confederației Naționale a Femeilor din România și a fost membru al Centrului Demografic al OMS, a birourilor UNICEF și UNESCO.

Cu dăruire față de semeni și harul de a transmite cunoștințe, Doamna Doctor Mioara Mincu a scris opere durabile, a publicat cărți și manuale școlare și a creat un sistem de formare a numeroase generații de educatori pentru sănătate. A organizat concursuri și manifestări științifice, s-a implicat și a înnobilat cu prezența sa neobosită multiple și variate acțiuni cultural-științifice.

Prin organizarea anuală a Simpozionului Internațional de Comunicări Științifice „Dr. Mioara Mincu” am creat o tradiție prin care cinstim memoria Doamnei Doctor și continuăm țelul domniei sale de a dezvolta și profesionaliza Educația pentru Sănătate, propulsându-ne în ascensiunea pe verticală a cunoașterii, având în permanență certitudinea că suntem susținuți și încurajați.” – a afirmat coordonatorul evenimentului, prof. Anca Grecu, director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, șef Catedra de Farmacie

 

Aflat la cea de-a patra ediție, Simpozionul Internațional de Comunicări Științifice „Dr. Mioara Mincu”, cu tema „Tradițional și modern în medicină și farmacie”, a fost dedicat și anul acesta atât Zilei Internaționale a Asistentului Medical, care se sărbătoreşte la data de 12 mai, cât și cinstirii memoriei Doamnei Dr. Mioara Mincu, care a valorizat asistentul medical în sistemul românesc de sănătate și a înființat prima școală sanitară privată, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, în urmă cu 28 de ani. Și în acest an, simpozionul a reunit lucrări de o importanţă ştiinţifică, dar şi umană deosebită, publicate în volumul „Tradiţional şi Modern în Medicină şi Farmacie” – ediția a IV – a, 2018, la Editura Fundației Umaniste „Dr. Mioara Mincu”.

 

Prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 77

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes