Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat miercuri – 14 iunie 2023, în Parcul Obor, o nouă activitate de testare gratuită a valorilor tensiunii arteriale și glicemiei.

Beneficiarii au fost de toate vârstele și au primit cu bucurie și admirație inițiativa școlii noastre de a oferi aceste servicii în mod gratuit.

Activitatea a marcat și Ziua Mondială a Donatorului de sânge, sărbatorită în fiecare an la data de 14 iunie.

Au participat elevi ai școlii, de la calificarea asistent medical generalist, care au oferit informații despre profesia de asistent medical, dar și despre oferta educațională.

Prin organizarea acestui eveniment am venit în folosul comunităţii prin promovarea Educaţiei pentru Sănătate şi oferirea unor servicii medicale gratuite: măsurarea tensiunii arteriale și indicaţii profilactice privind bolile cardiovasculare şi metabolice. De asemenea, evenimentul a avut și rolul de a responsabiliza populația cu privire la importanța deosebită a donării de sânge.

Elevii voluntari ai școlii noastre au fost însoțiți și coordonați de responsabilii activității, prof. Cristina Costache și prof. Anca Mihai. Coordonatorul activității a fost doamna director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia Șova.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” va organiza în următoarea perioadă și alte activități asemănătoare, impactul și feedbackul primit din partea cetățenilor fiind unul foarte bun.

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 478

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes