O asistentă medicală din Utah – Statele Unite a fost bruscată de poliţişti şi încătuşată pentru că a refuzat să le ofere oamenilor legii mostre din sângele unui pacient aflat în stare de inconştienţă. Probele în favoarea ei au fost furnizate chiar de camerele de filmare purtate de poliţiştii în acţiune. 

Asistenta medicală susţine că a respectat legea şi a urmat un protocol pe care spitalul îl avea semnat cu Poliţia. Potrivit acestuia, mostrele de sânge nu sunt furnizate decât cu acordul victimei sau dacă pacientul se află în stare de arest. Însă, pacientul sosise la spital inconştient, în urma unui accident auto.

„Mă simt trădată, sunt furioasă. Simt multe lucruri şi încă sunt confuză. Meseria mea este să îmi ţin pacienţii în siguranţă. Despre mostrele de sânge se vorbeşte ca şi cum ar fi ceva comun. Dar e sângele tău, proprietatea ta!” – spune Alex Wubbels, asistentă medicală.

Departamentul de poliţie din Salt Lake City a demarat, la rândul său, o anchetă internă.

„Ne-am alarmat imediat după ce am văzut filmele și am declanşat o anchetă internă, pentru a afla ce s-a întâmplat. Studiem de asemenea politicile şi procedurile, ca să ştim dacă mai era ceva ce trebuia să facem”, afirmă Brandon Shearer, poliţist din Salt Lake City.

Singurul lucru care s-a schimbat deocamdată este că poliţiştilor li s-a interzis să mai intre până la secţiile în care sunt internaţi pacienţii, pentru a recupera mostrele de sânge. Niciun poliţist nu a fost sancţionat.

Sursa: Digi24.ro

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 266

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes