IMG 0086Pe data de 30.11.2013 a avut loc Conferința Națională de Nursing cu tema: ”Nursingul Comunitar, o prioritate pentru sănătatea populației”. Cu această ocazie, elevele Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”au prezentat impresii din schimbul de experiență în cadrul Modulului European de Nursing: ”Nursingul comunitar din Danemarca și Spania”.

Prezentarea a fost făcută de elevele Pânzaru Ionica,  Nenciu Gabriela și Dumitru Oana, sub îndrumarea d-nei Prof. Bănică Larisa. Aceasta a fost foarte apreciată nu numai prin modul de expunere, ci și prin noutățile în domeniu și organizarea sistemului sanitar în comunitățile vizitate. Au participat la eveniment şi prof. Daniela Stoian, Dir. adj. al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” şi doamna Olaru Eugenia, profesor în cadrul Catedrei de Nursing.

În cuvântul de deschidere, D-na Cati Gulie Președinte A.N.R, a făcut un scurt istoric al profesiei, iar D-l Prof. Dr. Al. Dop a punctat foarte frumos oportunitatea profesioniștilor (asistenţi medicali) la informare. Tema Conferinței a trezit un mare interes atât prin numărul mare de participanți, cât și prin conținutul lucrărilor prezentate.

Au dezbătut subiecte relevante, reprezentanți ai Școlilor Postliceale Sanitare din Craiova, Timișoare, Pitești, Constanța, U.M.F, Facultatea de Moașe și Asistență Medicală Craiova, Facultatea de Nursing din Craiova. Foarte instructivă și mobilizatoare a fost și conectarea directă cu D-na Ioana Popescu care își desfășoară activitatea în cadrul Institutului Canadian   pentru Siguranța Pacienților din Edmonton, care a subliniat cu optimism drumul pe care trebuie să pășească cu încredere asistentul medical și echipa de îngrijire în comuniate, ne informează doamna Eugenia Olaru.

IMG 0095

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 148

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes