Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, prin Biroul de orientare, promovare și plasare pe piața muncii – Clubul Absolvenților, coordonat de prof. Raluca Brad și Comisia de parteneriate și proiecte internaționale, coordonată de prof. Larisa Costin, a organizat întâlnirea cu domnul PETER HIRATA – director general MEDIKO Hire GmbH –  Germania și doamna OANA DAN – director MEDIKO Hire România.

Activitatea s-a adresat atât elevilor din toți anii de studiu – calificarea asistent medical generalist, cât și absolvenților, care au avut ocazia să afle informații despre oportunităţile concrete de angajare în rezidențele pentru îngrijirea vârstnicilor și spitalele din Germania.

Scopul acestei activități a urmărit intermedierea relației elev / absolvent – angajator / firma de recrutare – Mediko Hire GmbH.

 

Mediko Pflege – und Gesundheitszentren este partener al școlii noastre în proiectul Erasmus + 20151RO01KA102014460  Professional training for a career in the European Healthcare System desfășurat în anul 2016, care continuă și anul acesta.

În cadrul acestui proiect, care se derulează pe o perioadă de doi ani şcolari: 2015-2016, 2016-2017, 8 elevi din anul II, respectiv 8 elevi ai anului III, calificarea asistent medical generalist au participat anul trecut la stagiul desfăşurat în Rezidenţa de seniori „Eduard Schwerzel” – Florsheim și Rezidenţa de seniori Hattersheim – Germania. Elevii anului II au efectuat un stagiu clinic complet pentru Modulul M32 Ortopedie, traumatologie şi nursing specific, iar elevii din anul III un stagiu clinic complet pentru Modulele: M52 Gerontologie, Geriatrie şi nursing specific,  timp de 3 săptămâni. În afara  stagiului de practică, elevii au beneficiat de vizite la obiectivele turistice și activități culturale.

Tot în acest proiect, anul trecut, 16 elevi au beneficiat de stagii clinice,  timp de 3 săptămâni, în Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Diaplasis Rehabilitation Center din Kalamata, Grecia.

Anul acesta, alți 16 elevi vor participa la stagii clinice desfășurate în Germania ( în Rezidenţa de seniori Brilon și Rezidenţa de seniori Salzkotten ), iar 16 elevi vor merge în Grecia.

 

Mediko Hire GmbH este o companie de recrutare specializată în evaluarea, calificarea și integrarea asistenților medicali generaliști atât pentru adaptarea la cerințele reședințelor de seniori pe care le administrează ( 22 de centre ), cât și la cele din spitalele / clinicile de stat și private sau centrele de reabilitare din Germania, cu care au numeroase conexiuni. Oferă consiliere și suport pe parcursul întregului proces de recunoaștere profesională în această țară.

Condițiile necesare aplicării pentru un job într-o reședință de seniori vizează în primul rând deținerea abilităților de comunicare în limba germană, cunoștințelor privind nevoile specifice persoanelor vârstnice, competențelor profesionale teoretice și practice. În acest sens, compania pune la dispoziția persoanelor recrutate condiții de dezvoltare profesională și adaptare la noile cerințe.

 

Doamna Oana Dan, director Mediko Hire România: „Aveți o șansă în plus pentru că sunteți elevi la „Carol Davila”. Profitați de fiecare moment, de stagiile de practică și orele de teorie. Este foarte important să aveți cunoștințele teoretice. 7 din cei 8 elevi de anul III care au participat anul trecut în Proiectul Erasmus au semnat deja un contract de muncă cu Mediko, iar directorii rezidențelor sunt foarte mulțumiți de ei. Începutul nu este ușor pentru nimeni. Este important să veniți cu tot sufletul, să veniți pentru că vă doriți. Este important să faceți această școală pentru că într-adevăr vă doriți. Motivația este foarte importantă. După ce învățați limba și aveți deja experiență puteți lucra în spitale. Este nevoie de personal pe secțiile de Neurologie, ATI, Ortopedie, Cardiologie, Chirugie, Oncologie. Se ține seama și dacă ați fost implicați, dacă aveți experiență în activități de voluntariat, dacă ați participat mai mult la stagii clinice pe anumite secții, unde vă doriți să lucrați.”

 

Principalele motive pentru care Germania manifestă interes privind recrutarea forței de muncă din rândul  cadrelor medicale formate și calificate în țări din UE și în special din România sunt:

– pregătirea profesională înalt calificată;

– feedback-ul pozitiv primit de către personalul medical provenit din România, din partea beneficiarilor serviciilor oferite de către compania Mediko Hire;

– capacitatea de adaptare a românilor la valorile si principiile socio-culturale germane.

Elevii și absolvenții participanți la activitate au beneficiat de informații privind identificarea condițiilor și cerințelor specifice sistemului german de sănătate, fapt ce le facilitează creșterea angajabilității în Germania sau Uniunea Europeană.

Prof. Larisa Costin: „Viziunea Mediko Hire de a forma și integra pe piața muncii din Germania absolvenți din România, vine în întâmpinarea viziunii și misiunii școlii noastre, care dorește formarea elevilor săi la cel mai înalt nivel, pregătirea lor pentru cerințele reale, actuale de pe piața muncii din România și Europa.

Performanța și satisfacția în muncă se pot obține doar prin dorința de implicare, deschidere către nou, prin exploatarea tuturor posibilităților. Toate aceste activități sunt PENTRU VOI, elevii de la „Carol Davila”!”

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 87

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes