Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” își îndeplinește, de peste 30 de ani, misiunea de a pregăti asistentul medical ca Educator pentru Sănătate, în spiritul valorilor fundamentale ale profesiei: dragostea pentru om, sănătate și viață, respect pentru profesie, pasiune și capacitatea pentru muncă.

Calitatea pregătirii profesionale, proiectele derulate în comunitate, proiectele internaționale și renumele Școlii purtat în întreaga lume de către absolvenții săi – 28 de generații de elevi, ne mențin în topul școlilor de profil din România. Anual cifrele de școlarizare se ridică la 1600 elevi.

Instruirea clinică reprezintă o componentă importantă în pregătirea pentru profesia de asistent medical. De aceea, școala noastră este permanent preocupată să asigure desfășurarea stagiilor practice în cele mai bune condiții, în spitale / clinici de stat sau private, farmacii sau centre medicale de recuperare.

În contextul pandemic actual, asistentul medical este un pion principal în lupta împotriva Covid-19, iar şcolile postliceale reprezintӑ o alternativă viabilă la învățământul superior, oferindu-le tinerilor șansa de a-și însuși o profesie foarte căutată pe piața muncii.

Școala noastră a primit un răspuns favorabil la cererea adresată Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti cu privire la asigurarea de noi locuri de practică. Astfel, elevii noștri vor desfășura stagii practice și la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”, Spitalul Clinic Filantropia și Centrul „Sf. Stelian”. Mulțumim pentru sprijin conducerii A.S.S.M.B., domnului director general Vasile Apostol! De asemenea, mulțumim conducerii spitalelor pentru colaborare!

Elevilor noștri le dorim mult succes în stagiul clinic ce va începe pe 5 mai.

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 515

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes