Cererea de asistenţi medicali este în creştere la nivel global.

Asistenţii lucrează într-o varietate de locaţii şi spaţii. În afară de spitale, asistenţii medicali pot lucra în clinici, centre pentru copii sau pentru vârstnici, dar pot asigura și servicii pentru companii private. Există asistenţi medicali în unitățile de urgenţă, asistenţi medicali pentru terapie intensivă, pentru îngrijire paliativă, pentru îngrijire pediatrică şi multe altele.

Îţi doreşti o carieră în asistenţă medicală?

Înainte de a putea profesa ca asistent medical, ai nevoie de o şcoală. Asigură-te că o alegi pe cea potrivită pentru tine!          
Să fii asistent medical este o experienţă pentru care va trebui să înveţi pe tot parcursul vieţii. Trebuie să participi la dezvoltarea ta profesională, să înveţi noi proceduri, procese şi tehnologii. Sănătatea este un domeniu mereu în schimbare.

Jobul de asistent medical implică persoane capabile să facă faţă unei game largi de emoţii. Situaţiile critice necesită răspunsuri rapide şi capacitatea de a lua deciziii pe cont propriu, în timp ce furnizarea de servicii medicale pacienţilor grav bolnavi sau pe moarte poate fi o adevărată provocare emoţională. Dar, ce te poate împlini mai mult decât să știi că ai contribuit și tu la redarea stării de sănătate unui alt semen de al tău?

Poate una dintre cele mai importante aptitudini pe care le ar trebui să le ai în vedere dacă îţi doreşti o carieră în asistenţă medicală, este abilitatea de a comunica eficient. Multe aspecte ale acestui job se bazează pe comunicare, cum ar fi ascultarea şi înţelegerea unui pacient, lucrul în echipă cu alţi asistenţi medicali şi abordarea eficientă a preocupărilor familiei pacienţilor. Nimeni nu vrea să aibă un asistent care tratează pacienţii brutal sau fără empatie.

Ca şi în orice altă profesie, trebuie să îţi placă într-adevăr ceea ce faci pentru a avea succes. Dacă ai un interes real şi îţi place să îngrijeşti oamenii, să îi faci sănătoşi şi să-i încurajezi în recuperarea lor, asistenţa medicală ar putea fi cariera potrivită pentru tine.
Trebuie să ai empatie şi dorinţa de a ajuta pacienţii. Este posibil să ai sarcini de făcut, care sunt neplăcute, dar dacă ai grijă de munca pe care o faci, vei vedea totul ca o modalitate de a ajuta şi de a creşte confortul pacienţilor.         
Asistenţii medicali lucrează într-o varietate de medii astfel încât există întotdeauna provocări şi posibilităţi. Multe ţări din întreaga lume sunt în căutare de asistenţi medicali, fie pentru acţiuni de voluntariat, fie pentru posturi plătite, aşadar ai posibilitatea să lucrezi aproape oriunde doreşti. (sursa: www.infomunca.ro)

Dacă ai abilităţile şi eşti dispus să investeşti timp şi efort într-o carieră pe tot parcursul vieţii, asistenţa medicală poate fi o profesie provocatoare.

Vino să te formezi pentru profesia de asistent medical!

ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „CAROL DAVILA” din București a început Campania de Preînscriere și Înscriere în anul școlar 2023 – 2024! Asigură-ți ACUM șansa de a deveni elev al celei mai cunoscute școli sanitare particulare acreditate din București, înființată în anul 1990 de Doamna Dr. Mioara Mincu!                                                      

Ești în clasa a XII-a și deja te gândești la examenul de Bacalaureat? Ai un job, dar crezi că este momentul să îți schimbi cariera? Ocupă-ți locul și prinde REDUCEREA la plata taxei școlare!                                                                                                                                                   

Te poți înscrie CU sau FĂRĂ Bacalaureat, conform Legii nr. 1/2011, Art 44 (9).                

Certificatul de Calificare Profesională Nivel 5, obținut la finalizarea studiilor, este recunoscut internațional.                                               

Detalii despre admitere: www.scoalacdavila.ro/admitere-2023-2024

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 285

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes