Joi, 28 Martie 2019, la Colegiul Economic „Costin C. Kiriţescu”, a avut loc o nouă activitate din cadrul Proiectului Regional „Învăţaţi să ajutaţi!”. O echipă a Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, formată din prof. Cristina Costache şi prof. Anca Mihai, împreună cu elevii Vlad Năstase, Flavia Căloiu, Telegaru Elena (I C – AMG) şi Ioana Florea (I D – AMG), a susţinut prezentări teoretico-demonstrative interactive a unor măsuri şi tehnici de acordare a primului ajutor: resuscitarea cardio-respiratorie, manevra Heimlich, cât şi prim ajutor în hemoragii şi arsuri. Demonstraţiile efectuate de elevii şcolii noastre au alternat cu manevre efectuate de câţiva dintre liceenii prezenţi la activitate, care şi-au exersat cunoştinţele şi deprinderile proaspăt dobândite în acordarea primului ajutor, fiind permanent sprijiniţi de echipa şcolii noastre, care s-a asigurat că manevrele au fost executate corect.

Totodată, a fost prezentată şi oferta educaţională a Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prilej pentru liceenii de clasa a XI-a şi a XII-a ai Colegiului Economic „Costin C. Kiriţescu”de a se familiariza cu activitatea unui asistent medical şi oprtunitatea de a afla mai multe informaţii despre această profesie pe care pot alege să o urmeze.

Sala de Conferinţe a Inspectoratului Şcolar Sector 6 Bucureşti, unde s-a ţinut această activitate, s-a dovedit neîncăpătoare pentru elevii şi profesorii entuziaşti şi dornici de a participa la acest eveniment.

 

prof. Cristina Costache

foto: Vlad Năstase (clasa I C – AMG)

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 258

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes