Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, care are ca misiune formarea viitorilor Educatori pentru Sănătate, a fost din nou gazda Concursului „Minte sănătoasă în corp sănătos – sport, mișcare, sănătăte”, organizat de UNESCO Associated Schools Project Network – România.

Tema concursului a fost: Importanța sportului și a mișcării în dezvoltarea armonioasă a copilului modern.

Concursul pleacă de la ideea că generațiile contemporane tind spre sedentarism și evitarea activităților creative. În acest sens, educația fizică și arta se întâlnesc pentru a ilustra un tip de dezvoltare multilaterală, reunind ideea clasică de „minte sănătoasă într-un corp sănătos și încurajând abilitățile de exprimare, atât prin limbajul corporal, cât și prin limbaj artistic și creație vizuală.

Concursul are două categorii de vârstă: 4-7 ani; 8-14 ani.

 

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 102 -„Eremia Grigorescu” (sector 4), premianți la ediția precedentă, au prezentat o scenetă intitulată: „Fumatul – pro și contra”, care s-a bucurat de un real succes în rândul colegilor și cadrelor didactice prezente: Grădinița / Școala Garmy Kids (sector 3), Grădinița „Clopoțel” (sector 2), Școala Gimnazială nr. 110 – „George Topârceanu” (sector 4), Apollo Kids din Popești Leordeni – Ilfov, Școala OGIS din Pipera – Ilfov, Școala Gimnazială Poenari – județul Giurgiu.

 

Colegii lor mai mari, elevii Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, au prezentat câteva tehnici de prim ajutor în cazul unor accidente care pot surveni în timpul mișcării, practicării unor jocuri sportive în aer liber. Preocupați de educația pentru sănătate, care este necesară de la cele mai mici vârste, au vorbit despre importanța păstrării igienei, a unei alimentații sănătoase, a practicării sportului, a mișcării în general.

 

Prin desenele și colajele realizate cu talent  de micii elevi se vede că au înțeles că este foarte important pentru sănătatea noastră să practicăm sportul, jocul în aer liber, să avem o alimentație echilibrată. Felicitări tuturor participanților, premianților și profesorilor îndrumători!

 

 Școala noastră, în calitate de instituție gazdă a evenimentului, a fost reprezentată de pof. Aurelia Șova – director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Gina Tulache, prof. Mirela Avram, prof. Natalia Chitic, prof. Raluca Kiyak și elevii voluntari care au prezentat demonstrațiile de prim ajutor.

Mulțumim d-nei prof. Lucreția Băluță pentru această colaborare.

 

Premianții Concursului „Minte sănătoasă în corp sănătos”, ediția 2017:

-Alexa Mihaela – Școala Gimnazială nr. 110 – „George Topârceanu” – coordonator prof. Rodica Hagiu             

– Senia Deniz, Școala Gimnazială nr. 102 – „Eremia Grigorescu” – coordonator prof. Victoria Neagu

-Belciu Patricia, Școala Gimnazială nr. 102 – „Eremia Grigorescu” – coordonator prof. Alexandra Tais

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 345

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes