“Pansamente moderne şi terapii inovatoare în tratamentul plăgilor cronice” precum şi “Suplimentele nutritive cu ulei pur de peste Lysi” au constituit temele prezentărilor susţinute joi, 8 Decembrie a.c. în faţa elevilor Şcolii Sanitare Postliceale “Carol Davila” de către reprezentanţii companiilor Pharma Telnet şi SAGA Sănătate.

Evenimentul organizat de doamna profesor Eugenia Olaru, Director Program BFT, la care au participat circa 60 de elevi la specializarea Asistent Medical Generalist a avut ca scop prezentarea unor produse şi tehnici moderne de tratare si prevenire a unor afecţiuni cronice.

Doamna Irina Şerbu, Sales &Marketing Manager al companiei “Pharma Telnet” a prezentat avantajele folosiri pansamenetelor moderne, bioactive, cu o acţiune activă, intergonjugată asupra plăgilor. Deşi sunt mai scumpe decât pansamentele tradiţionale (tifon, bandaje etc.), studiile au demonstrat că utlizarea acestora asociată cu un tratament eficient conduce la scăderea costurilor pe întreaga durată a tratamentului. În plus, prezintă avantajul unei manipulări mai uşoare, pansamentele moderne se schimbă mai rar şi în unele cazuri repansarea se poate realiza şi acasă pentru că nu mai necesită un proces complex de toaletare.

“Chiar dacă medicul este cel care dispune necesitatea utilizării acestor tipuri de pansamente moderne, în fapt asistentul medical este cel care le foloseşte şi de aceea considerăm că acesta trebui informat asupra faptului că există o multitudine de principii active ce trebuie folosite în diferite stadii ale plăgii. Trebuie acordată o foarte mare atenţie la interacţiunea chimică dintre substanţele de toaletare şi substanţele chimice ale pansamentului, de aceea asistentul medical trebuie să cunoască fişa produsului”, a precizat doamna Irina Şerbu.

Între cele mai noi tehnci de tratare a plăgilor au fost prezentate şi metodele asociate având la bază mierea, ozonul sau fasciculele de fotoni (lumina).

“În întâlnirea de astăzi ne-am propus să diseminăm informaţii cu privire la ultimele  noutăţi în domeniul medical,  pe care noi considerăm că e bine să fie cunoscute de către viitorii asistenţi încă de pe băncile şcolii. Firmele sunt generatoare de valori, iar valorile nu sunt numai materiale, ci şi umane, organizaţionale şi, în acest scop, compania noastră se implică în activităţi sociale şi educative” a mai spus reprezentanta Pharma Telnet.

*

Daniela Drăghicescu, Director de Vânzări al companiei “SAGA Sănătate” a prezentat o gamă variată de suplimente nuritive cu ulei pur de peşte de provenienţă islandeză, produsele fiind grupate în trei mari categorii, având la bază uleiul din ficat de cod, uleiul pur de peşte bogat în Omega 3 şi uleiul din ficat de rechin.

“Terapia cu produse pe bază de ulei de peşte nu este una nouă, ci dimpotrivă, putem spune deja că a devenit tradiţională, fiind folosită de mai bine de 100 de ani pentru că şi-a dovedit în timp validitatea, beneficile”a afirmat doamna Daniela Drăghicescu.

Uleiurile din peşte sunt practic suplimente nutritive bogate în acizii graşi Omega 3 şi Omega 6, în vitaminele D,A,E, extrem de importante pentru asimilarea mineralelor, precum pentru întărirea imunităţii organismului şi rezistenţei în faţa bolilor. De asemenea, bogate în Omega 3, uleiurile de peşte conferă o mare anduranţă la stressul fizic şi psihic, având efecte benefice în tratarea depresiei, sau a deficitului de atenţie şi hiperactivitate, creşte rezistenţa la schimbările bruşte de temperatură, reduce riscul de boală în ce priveşte diabetul zaharat, hipercolesterolemie sau probleme cardio-vasculare precum aritmii, hipertensiune, arteroscleroză  sau a bolilor de piele.

“Produsele noastre, au o puritate foarte mare si sunt lipsite de toxicitate, experienţa de peste 70 de ani pe piaţă a companiei islandeze Lysi reflectându-se în exigenţe în ce priveşte calitatea extrem de ridicate. Islandezii, care au educaţia de a consuma uleiul de peşte pe parcursul întregii veţi, încă din copilărie, sunt unul dintre popoarele cu o longevitate foarte mare. S-a dovedit că pentru sănătatea naturală a întregi familii, pentru virtuţile nutritive, energetice şi terapeutice, acizi graşi Omega 3 ar trebui să fie o constantă esenţială a vieţii noastre de zi cu zi”, a mai preciza directorul de vânzări al companiei SAGA Sănătate.

Pentru mai multe detalii referitoare la produsele prezentate, puteţi studia prezentările şi filmul ataşate pe site-ul nostru: www.scoalacdavila.ro

Ramona GUŢU
Director Comunicare
Fundaţia Umanistă Dr. Mioara Mincu
Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila”
tel: 0763.619.311
mail: ramona.gutu@fundatiamincu.com


POZE EVENIMENT

DSC_0001 DSC_0003 DSC_0004

DSC_0008 DSC_0011 DSC_0013

DSC_0014 DSC_0016 DSC_0021

DSC_0024 DSC_0026

 


Film Actiune Polymen

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 78

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes