Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, anunță semnarea unui parteneriat exclusiv cu Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” București, prin care acordă 30 de burse pentru cursanții unității de învățământ. Bursele finanțează integral anul III de studii și au o valoare totală de aproximativ 40.000 de euro.

Alături de susținerea financiară, bursele vor cuprinde stagii de practică în clinicile și spitalele Medicover, precum și mentorat pentru probele practice și pentru realizarea temelor de curs din partea coordonatorilor de îngrijiri pacienți din cadrul Medicover. Bursele vor fi acordate în urma unui proces de selecție coordonat de Medicover și reprezentanți ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

Ne-am angajat să punem nevoile pacientului pe primul loc, iar acest angajament înseamnă să avem o forță de muncă bine pregătită. Oferirea acestor burse este doar una dintre inițiativele pe care le avem la nivel de companie, prin care investim susținut în pregătirea personalului nostru, încă de pe băncile școlii, cu obiectivul final de a crește accesul la servicii medicale de calitate”, a declarat dr. Florinela CÎRSTINA, director general Medicover România. 

Bursele Medicover vin să răspundă unei nevoie presante la nivel de societate. România are un număr limitat de asistenți medicali, raportat la media europeană. Datele Comisiei Europene arată că în țara noastră activează 7,5 asistenți medicali la 1.000 de locuitori, media UE fiind de 8,4. Un studiu comandat anul acesta de Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” şi Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” din Bucureşti a evidențiat că România are nevoie urgentă de peste 50.000 de asistenţi medicali pentru a face faţă provocărilor sanitare din următorii ani, generate de îmbătrânirea populaţiei şi deteriorarea accentuată a sănătăţii categoriilor vulnerabile, în special copii şi bătrâni.

Suntem foarte bucuroși să putem oferi elevilor noștri din anul III, calificarea asistent medical generalist, această mare oportunitate de carieră.

Medicover este cel mai dinamic și mai performant sistem de asigurare a sănătății din România și aduce o vastă experiență internațională, unică la noi în țară.                                                                     

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este un lider de necontestat în formarea asistenților medicali, cu o experiență de succes de 33 de ani și instituția cu relațiile cele mai dezvoltate internațional. În mai 2024, școala noastră organizează Conferința Anuală a Modulului European de Nursing la București și, totodată, sărbătorește 25 de ani de activitate în cadrul acestei selecte asociații, care cuprinde cele mai bune școli de nursing din Europa.

Construirea parteneriatului cu Medicover reprezintă un efort bilateral, care țintește un scop comun: îmbunătățirea condițiilor de îngrijire pentru pacient și respect pentru sănătatea și viața acestuia. Asistentul medical are un rol hotărâtor, alături de medic, în această aspirație.

Prin consfințirea acestei noi colaborări, ambii parteneri își consolidează pozițiile de lideri, servind astfel și mai bine nevoii de a asigura servicii de sănătate la cel mai ridicat nivel.

Bazându-ne pe profesionalismul desăvârșit, leadership-ul și flexibilitatea caracteristică a sistemelor private de sănătate, parteneriatul cu Medicover crește considerabil calitatea actului educațional prin adaptarea formării la cerințele angajatorului și reducerea timpului de atingere a nivelului de performanță, prin întrepătrunderea perioadei finale de pregătire formală cu cea de inducție a noului angajat la locul de muncă.

Vom continua să dezvoltăm colaborarea în spiritul creșterii calității și eficientizării actului de sănătate pe întregul lanț de formare și folosire a competențelor profesionale încă de pe băncile școlii și, de ce nu, din faza de identificare a talentului și vocației pentru o viitoare carieră de scucces în asistența medicală – o profesie nobilă, grea și din ce în ce mai căutată.

Este nevoie ca împreună, școală – parteneri pentru stagiile clinice, să constituim un front comun în sensul inducerii acelor valori umane care să reprezinte armura proprie pentru a menține esența umanității necesară în relația cu pacientul.” – a declarat prof. univ. dr. Alexandru Ioan MINCU – Director General, Preşedinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

Ne-am bucurat constant de deschidere şi seriozitate din partea conducerii Spitalului Medicover şi a personalului medical. Mulți asistenți medicali, unii chiar cu funcții înalte, sunt absolvenți ai şcolii noastre, fapt cu care ne mȃndrim şi care ne sporeşte încrederea în acest parteneriat.  Ţelul nostru comun, de creştere a calitӑții învӑțӑmȃntului  medical se va materializa începȃnd din acest an într-un parteneriat de susținere a formӑrii viitorilor asistenți medicali prin acordarea „Burselor Medicover” elevilor care doresc performanța. Sprijinul oferit de angajatorii din sistemul de sӑnӑtate şi integrarea cerințelor acestora în procesul de formare inițialӑ a asistenților medicali reprezintӑ calea cӑtre un învӑțӑmȃnt performant şi un sistem medical de calitate.” – a afirmat prof. Aurelia ȘOVA, directorul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

Medicover investește constant în pregătirea personalului medical și sanitar, prin programe interne de pregătire profesională, organizarea de conferințe medicale, facilitarea accesului la tehologii de top și prezentarea de exemple de bune practici, la nivel internațional.

Parteneriatul dintre Medicover și Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” vizează îmbunătățirea condițiilor de îngrijire pentru pacient și susținerea respectului pentru sănătatea și viața acestuia. În acest sens, asistentul medical are un rol cheie, alături de medic. Colaborarea permite adaptarea actului educațional la cerințele concrete ale angajatorului, reducând timpul necesar pentru atingerea nivelului de performanță optim.

Despre Medicover România

Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 41 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.ro

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro și peste 38.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.com

Despre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, înființată în 1990, de dr. Mioara Mincu, personalitate marcantă a lumii medicale.

Cu o experienţă de peste 30 de ani în domeniul Educaţiei pentru Sănătate, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” pregăteşte asistenţi medicali pentru 3 calificări: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare – o profesie mereu actuală şi care oferă posibilităţi de angajare atât în ţară, cât şi în străinătate. Certificatul de absolvire este eligibil internațional.

Ceea ce diferenţiază Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” de celelalte şcoli de profil este preocuparea de a le oferi elevilor o pregătire la nivel european, prin programe educaţionale complexe. De asemenea, orientarea profesională şi creşterea angajabilităţii absolvenţilor reprezintă un alt aspect important în activitatea școlii.

Din 1999, școala este membră a Modulului European de Nursing (ENM), rețea formată din şcoli şi universități de profil din 17 țări europene. De asemenea, prin Acreditarea Erasmus+, pentru perioada 2022 – 2027, 175 de elevi de la toate calificările profesionale vor beneficia de stagii de practică în spitale din țările europene.

Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul școlii: www.scoalacdavila.ro

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 414

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes