Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, a încheiat anul trecut școlar un parteneriat exclusiv cu Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București, prin care a acordat burse de studiu pentru elevii școlii.

Bursele au finanțat integral anul III de studii pentru elevii participanți în acest program.

Alături de susținerea financiară, bursele au cuprins stagii de practică în clinicile și spitalele Medicover, precum și mentorat pentru probele practice și pentru realizarea temelor de curs din partea coordonatorilor de îngrijiri pacienți din cadrul Medicover. Bursele au fost acordate în urma unui proces de selecție coordonat de Medicover și reprezentanți ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

Andreea Trifan, specialist recrutare în cadrul Medicover, a declarat la finalul Programului derulat pe parcursul anului trecut școlar: „Felicit absolvenții școlii pentru fiecare an de studiu prin care au trecut, pentru eforturi și pentru direcția pe care au ales-o din punct de vedere profesional. Nu este ușor să fii asistent medical și să ajuți zeci, sute, chiar mii de oameni. Acest lucru vă face unici, pe fiecare în parte.

Aș vrea să aduc în lumină oportunitatea pe care o reprezint, respectiv Programul „Bursele Medicover”. Cu mare bucurie vă informez că vom oferi această deschidere începând din anul II de studiu, astfel încât să putem crește împreună pentru a ajuta cât mai mulți oameni.”

Impresiile bursierilor

Mihaela Bocu: „Orientarea către domeniul medical a reprezentat mereu o prioritate pentru mine. Sunt recunoscătoare pentru oportunitatea de a mă forma alături de profesioniști în domeniu, unde siguranța pacientului și a actului medical sunt pe primul loc. Am convingerea că plăcerea în activitate va aduce întotdeauna perfecțiunea în muncă.

Denisa Grecu: „Medicover m-a ajutat încă din anul II de școală să-mi aleg drumul în carieră. Am avut ocazia să fac practica într-un mediu profesionist, prietenos și unit. Mă bucur foarte mult pentru că voi fi parte din personalul medical Medicover. Este un loc pe care l-am ales cu sufletul și mulțumesc întregii echipe pentru sprijin.

Maria Axinte: „Statutul de bursier Medicover mi-a oferit un scop și cu adevărat motivația de a profesa această meserie frumoasă. Fiind în anul al 3-lea, m-a ajutat extraordinar această bursă, deoarece am avut siguranța că după ce voi promova Examenul de certificare, voi fi angajată la Medicover.

Ana Maria Vișan: „Îmi doresc să mulțumesc echipei medicale pentru bursa oferită. Aceasta a reprezentat pentru mine o oportunitate de dezvoltare. Am avut șansa de a învăța într-un mediu în care activitatea se desfășoară la cele mai înalte standarde, având ca mentori o echipă de profesioniști.

Iuliana Anton: „Mulțumesc pentru oportunitatea de a putea să învăț, să mă dezvolt și să investesc în mine alături de o echipă de profesioniști. Medicover este în acest moment singura rețea medicală privată care investește în oameni, care oferă șansa de a face practică în clinicile și spitalele din București. Cel mai important este că, după absolvirea studiilor și obținerea diplomei, îți oferă șansa să lucrezi și să te dezvolți în continuare alături de echipele profesioniste de asistenți medicali. Mulțumesc echipei Medicover pentru tot!”

 

 

Parteneriatul va continua și pe parcursul acestui an școlar, adresându-se elevilor din anii II și III, calificarea asistent medical generalist.

La Festivitatea de deschidere a noului an școlar, Medicover România a fost alături de elevii anului întâi.

„Noul an școlar a început, iar cu această ocazie noi am fost prezenți la ceremonia de deschidere a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, în calitate de parteneri ai programului „Bursele Medicover”.
Irina Simionescu, Recruitment Manager – Medicover România, a spus câteva cuvinte viitorilor asistenți medicali: „Noul an școlar să fie unul plin de informații și de experiențe pe care să le luați cu voi mai departe în carieră. Profesia pe care v-ați ales-o este una dintre cele mai apreciate meserii din România, iar drumul către împlinirea visului de a profesa ca asistent medical constă în pregătire și formare continuă. Astfel, vă așteptăm în clinicile și spitalele Medicover pentru stagiile de practică. Susținem dezvoltarea viitoarelor generații de asistenți, cu obiectivul final de a crește accesul la servicii medicale de calitate. Le urăm mult succes tuturor elevilor în noul an școlar!

„Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui parteneriat dintre Medicover România și Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este faptul că absolvenții se pot angaja direct la Medicover, imediat după absolvire, fără a mai trece prin procese de recrutare, Medicover oferindu-le oportunitatea de a lucra pe o perioadă de minimum un an de zile, astfel sprijinind absolvenții pentru a trece de perioada de asistent medical debutant. Acest lucru oferă o tranzitie netedă între studii și viața profesională, dar și o oportunitate unică de a lucra într-un mediu de înaltă calitate, unde experiența și competența sunt valorizate.” – conform www.medicover.ro/despre-noi/bursele-medicover

Domnul prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, Președintele Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și al Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, a declarat: Ne onorează și ne obligă parteneriatul cu Medicover. Cele 30 de burse integrale de care vor beneficia elevii din anii II și III ai Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” nu reprezintă numai o investiție financiară considerabilă pentru viitorul unor cariere în alb de care sistemul de sănătate din România are atât de multă nevoie, ci mai ales o abordare profesionistă și modernă de formare a Asistenților Medicali Generaliști, în care viitorul angajator, în cazul nostru cel mai dinamic și proeminent sistem de sănătate privat și cu experiența internațională cea mai vastă, vine și contribuie în toate fazele de formare, încă de la faza de identificare, selecție și admitere a tinerilor cu vocație, de pe băncile liceului – actori care cresc mult calitatea pregătirii și rezultatul final. Mulțumim! Mult succes!”

Parteneriatul dintre Medicover și Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” vizează îmbunătățirea condițiilor de îngrijire pentru pacient și susținerea respectului pentru sănătatea și viața acestuia. În acest sens, asistentul medical are un rol cheie, alături de medic. Colaborarea permite adaptarea actului educațional la cerințele concrete ale angajatorului, reducând timpul necesar pentru atingerea nivelului de performanță optim.

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 258

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes