Medicul român Radu Lupescu a fost decorat de președintele Franței pentru lupta anti-Covid.

„În România, e nevoie de formarea de asistenți medicali specializați pe anestezie, care cunosc cum să se ocupe de un pacient intubat. Pregătirea unui număr mai mare de medici anesteziști este una dintre soluțiile pentru combaterea deficitului sistemului sanitar care a fost prins pe nepregătite de pandemia de coronavirus, având prea puțini medici anesteziști, adică tocmai cei specializați pe intubarea pacienților”, a spus Radu Lupescu, medic anestezist și președintele Asociației medicilor din clinica Rhéna din Strasbourg, decorat de președintele Franței, Emmanuel Macron, cu Ordinul Național de Merit.

„Dacă avem un personal care este disponibil în caz de pandemie, ne putem adapta mult mai rapid și putem să echipăm paturile acestea nu numai cu o sursă de oxigen, dar și cu personalul specializat care vine să lucreze acolo. Se pot face lucruri din timp; formarea asistentului poate fi făcută într-un timp destul de scurt, poți să ai în doi-trei ani un număr important de asistenți care nu numai că vor regla problema în cazul unei pandemii, dar și eficientizează lucrurile la blocul operator unde este lipsă de medici anesteziști acum, spre exemplu”, a declarat Lupescu la Digi24.

Medicul estimează că numărul de cazul va scădea la vară fiindcă „oamenii sunt în exterior și riscul de infectare este un pic mai mic”, în al doilea rând avansează și campania de vaccinare în toată Europa. „Dacă mergem rapid cu vaccinarea, probabil că vom avea o vară destul de liniștită dacă nu apar variante problematice. În același timp, companiile farmaceutice lucrează la noi variante de vaccin care să acopere și aceste probleme de mutații ale virusului”, a mai spus Lupescu.

sursa: https://www.edupedu.ro/medicul-roman-radu-lupescu-decorat-de-presedintele-frantei-pentru-lupta-anti-covid-in-romania-e-nevoie-de-formarea-de-asistenti-medicali-specializati-pe-anestezie-care-cunosc-cum-sa-se-ocupe-de-un/

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 175

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes