În preajma Sărbătorilor de iarnă, doamna Profesor Daniela Stoicescu, prof. de limba engleză, le-a propus elevilor de la AMF o masă rotundă cu discutii în limba engleză pe tema tradiţiilor de Craciun, aşa cum se păstrează la noi acasă şi în diferite ţări de pe tot întinsul globului. Sub denumirea ”Christmas Spirit is not Food Spirit”, evenimentul desfăşurat marţea trecută, pe 10.dec.,în sediul din Piaţa Valter Mărăcineanu, a marcat deschiderea unei suitei de activități, pregătite si susținute de studenții Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” cu ocazia sărbătorii de Crăciun sub coordonarea si cu implicarea profesorilor lor cu suflet tânăr.

„Masa rotundă <<Christmas Spirit is not Food Spirit>> a avut ca mesaj implicit ideea de deschidere către Europa prin identificarea elementului comun esențial care unește sufletește națiunile europene: Creștinismul, respectiv spiritul acestei sărbători a Nașterii Mântuitorului Isus Hristos, care înseamnă Dragoste, Pace, si Bucuria de a împărtăși altora aceste sentimente”, ne spune doamna Daniela Stoicescu, coordonatorul evenimentului.

Programul s-a desfășurat in limba engleză și a cuprins filme, prezentări PPT, referate, două cântece în limba franceză și engleză cu conținut tematic simbolic, mesaje de Crăciun, nelipsitele glume englezești, tradiții si obiceiuri culinare românești și … medicamente „servite” după masa de Crăciun. A fost totodată o ocazie pentru studenții de la AMF de a-și testa abilitățile de înțelegere a unor mesaje scrise și audio, fiind conduși de la simplu la complex, prin prezentarea gradată a programului (vocabular general, apoi de detaliu, ajungând la simbolistica specifica profundă a Crăciunului), ocazie pe care nu au ratat-o nici cei mici. La eveniment au participat si cativa copii ai elevilor nostri.

„Pe tot acest parcurs, am reconstruit împreună spiritul acestei sărbători – esența creștină a Crăciunului, încercând să uităm spiritul său secularizat si comercial, într-o atmosfera de casă, locul de unde alți studenți ai Scolii Postliceale Sanitare„Carol Davila”vor pleca apoi „cu colindul”, a mai spus doamna Stoicescu.

În cadrul mesei rotunde a fost lansat şi un concurs în urma căruia au fost premiate trei dintre elevele care au fost cele mai active.

 

În sectiunea ENM a site-ului nostru veti putea citi un material realizat în limba engleză de doamna prof Daniela Stoicescu despre semnificaţii şi obiceiuri de Craciun în România.

{gallery}masa_rotunda{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 143

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes