An de an, de 1 Martie, ne recăpătăm speranța, optimismul, credința în mai bine și sporul în toate. Martie este momentul în care oamenii încep să caute primul ghiocel, ca semn al venirii primăverii. Acum, frigul începe să se împletească cu razele soarelui, întunericul cu lumina și, după o iarnă grea, învinge viața. Acest triumf al reînvierii și regenerării este invocat prin Mărțișorul pe care-l dăruim celor dragi, în semn de noroc.

Concursul organizat cu ocazia zilei de 1 Martie a avut ca scop dezvoltarea creativității elevilor, stimularea spiritului de competiție, aducerea unui strop de culoare şi bucurie.

Comisia de Programe şi Proiecte Educative a Şcolii Postliceale Sanitare Carol Davila a inițiat un concurs de mărțişoare cu tematică medicală confecționate de viitorii asistenți medicali.

Participanții au expus creațiile care au încântat juriul prin originalitate, prin ingeniozitate, prin dăruire. Au fost prezentate adevărate opere de artă în miniatură care, legate cu fir alb-roşu, vor fi oferite doamnelor din spitale. Materiale folosite au fost diverse, imaginația a fost amplă, iar stropul de suflet a fost ingredientul principal.

Câștigătorii sunt:

ANDREEA FIERARU  (clasa II A – AMG) – tema: „Mărțișoare dulci”

ANDREEA STOICA (clasa I G – AMG) – tema: „Mărțișoare accesorii”

IONELA LANGURIŞ (clasa I C – AMG) – tema: „Stetoscopul cu noroc”

 LAURA ANDREEA POŞA (clasa I F – AMG) –  tema: „Creativitate și suflet”

NINA NASALCIUC (clasa I F – AMG) – tema: „Broșe, mărțișoare din fetru”

OANA FOGOR (clasa I i – AMG) – tema: „Culorile primăverii”

Elevii noştri au demonstrat încă o dată că le pasă, că sunt pregătiți să aducă bucurie celor din jur, că, înainte de toate, sunt oameni adevărați. Iar noi, profesorii, nu putem decât să fim mândri de realizările lor.

Prof. Violeta Zlota,

Responsabil Comisia de Programe şi Proiecte Educative

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 100

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes