Joi, 8 martie 2018, elevii de la calificarea Asistent Medical de Farmacie au participat, în cadrul activității Mărțișorul Medical, la prezentarea cu tema ,,Avene îngrijește pielea uscată”.

Această acțiune face parte dintr-o serie de activități organizate de Catedra de Farmacie a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” împreună cu reprezentanți ai producătorilor și distribuitorilor de medicamente, suplimente alimentare și produse dermatocosmetice, în cadrul cărora elevii primesc informații despre noutățile din domeniu.  

 

Prezentarea, susținută de doamnele Cristina Mădălina Bunea și Mădalina Constantin – reprezentanți Pierre Fabre, a venit cu soluții pentru tratamentul eczemelor și îngrijirea pielii uscate.

Pornind de la patologia eczemei mâinilor, ce reprezintă un tip de eczemă atopică localizată, prezentarea a continuat cu programul de îngrijire și tratament. Eczema cronică a mâinilor și uscăciunea pielii sunt cele mai frecvente afecțiuni dermatologice, care pot fi întâlnite la orice vârstă, de la nou-născuți până la vârstnici. Evoluția este bruscă și are un efect psihosocial semnificativ, de aceea este foarte importantă tratarea eficientă, utilizând produse din gamele Ducray Dexyane Med, Avene XeraCalm și Avene Trixera.

Elevii prezenți au fost interesați să afle informații despre produse, date din studiile recente asupra eficienței tratamentelor și demonstrații practice deosebit de utile pentru viitoarea profesie.

La finalul prezentării, au adresat întrebări și au primit răspunsuri bogat exemplificate de la reprezentanții Pierre Fabre.

 

 

„A devenit deja o tradiție organizarea Mărțișorului Medical la Catedra de Farmacie. Încercăm în fiecare an să invităm reprezentanți medicali care să prezinte elevilor noștri cele mai noi produse apărute pe piața farmaceutică. Vom continua să organizăm astfel de întâlniri, care vin să completeze temele studiate în școală, deoarece suntem preocupați ca elevii noștri să fie conectați la noutățile din domeniu” – a declarat doamna prof. Anca Grecu, director adjunct, responsabil Catedra Farmacie.

 

 

prof. Iulia Leuciuc

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 76

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes