Catedra de Farmacie a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” a organizat vineri – 1 Martie – activitatea Mărţişorul Medical, cu elevii calificării Asistent Medical de Farmacie, care i-au avut invitați pe reprezentanții companiilor Ivathem și Pierre Fabre. 
Devenită tradiţie, această acţiune face parte din seria de activităţi organizate de Catedra de Farmacie împreună cu reprezentanţi ai producătorilor şi distribuitorilor de medicamente şi produse dermatocosmetice, în cadrul cărora elevii primesc informaţii despre noutăţile din domeniu.  
Prima prezentare, susţinută de doamnele Laura Dornescu, Key Account Manager și Oana Strătescu, Area Sales Manger, reprezentante ale companiei IVATHERM,  a adus in atenţia elevilor soluţii pentru vindecarea rapidă a leziunilor pielii și reducerea riscului formării cicatricilor. 
A fost prezentată crema CICADERM, pe bază de Mimosa tenuiflora, apa termală Herculane și vitamina E. Extrasul de Mimosa Tenuiflora, denumit si „arborele pielii”, este un ingredient natural cu acţiune bacteriostatică, proprietăți reparatoare asupra epidermului, cu efect stimulant semnificativ al regenerării celulare. 
Gama anti-aging UNA de la Ivatherm conține un ingredient revolutionar: PhytoCellTec™ Alp Rose, extract de celule stem vegetale. PhytoCellTec™ Alp Rose este extract natural de Rhododendron Ferrugineum, plantă rară care trăiește ȋn condiții climatice extreme, la peste 2000 m altitudine, ȋn Munții Alpi. Frunzele sale rezistă verzi pe tot parcursul anului, adaptându-se la frig, uscăciune și radiații UV, precum și la rapidele schimbări ale climei. Extractul de celule stem vegetale crește vitalitatea și asigură protecția celulelor stem din piele, iar apa termală Herculane este bogată ȋn minerale și oligoelemente esențiale, cu proprietăți calmante și antiiritante.
Apa termală Herculane este singura apă termală din România utilizată ȋn dermatocosmetică și dermatologie.
Reprezentanții companiei PIERRE FABRE – Iuliana Petre, Valentin Topala, Oana Tosum, Diana Cȋrstea, Roxana Nelepcu – au fost și anul acesta alături de elevii calificării asistent medical de farmacie și au oferit informații și soluții pentru afecțiuni ale pielii cum ar fi psoriazis, dermatita seboreică, dermatita atopică, acneea.
Iuliana Petre a prezentat dermatita atopică, cea mai frecventă afecţiune a pielii la tineri, a cărei intensitate scade cu vârsta. Programul de îngrijire şi tratament propus de Eau Thermale Avene include produse emoliente dedicate xerozei atopice, pentru curăţarea, hidratarea, uscarea pielii şi prevenirea infecţiilor, supra-infecţiilor şi, în principal, pentru calmare.
Acneea este o afecţiune cutanată care afectează 90% dintre adolescenţi. Dermatocosmeticele EAU THERMALE AVENE, create special sau tratamentele personalizate, se bazează pe seriozitatea afecţiunii, iar eficacitatea lor este vizibilă.
Împotriva efectelor nocive ale razelor UV au fost prezentate produsele A-DERMA PROTECT, cremă de protecție înaltă SPF 50+, care protejează și consolidează bariera de piele dezechilibrată și asigură protecția celulară împotriva UVA.
Domnul Valentin Topala, reprezentant Pierre Fabre, a prezentat crema pentru piele seboreica și șamponul tratament pentru reducerea scuamelor, cu efect anti-recidivă, din gama KELUAL DS. Acestea conțin ingredienți activi, care acționează asupra pielii seboreice, au efect calmant asupra iritațiilor și inhibă proliferarea bacteriilor.
Cei peste 60 de elevi prezenți ȋn sală au fost interesaţi să afle informaţii despre produse, date din studiile recente asupra eficienţei tratamentelor şi demonstraţii practice deosebit de utile pentru viitoarea profesie. La finalul prezentării, aceştia au adresat întrebări şi au primit răspunsuri bogat exemplificate de la reprezentanții companiilor prezente.
Aceste întâlniri ale elevilor cu reprezentanții producătorilor de dermatocosmetice vin să completeze cu exemple temele studiate în şcoală și ne mențin conectaţi cu noutăţile din domeniu.
Prof. Anca Grecu
Director Adjunct 
Responsabil Catedra Farmacie

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 231

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes