Tradiţionala activitate „Mărțișorul Medical”, a calificării Asistent medical de Farmacie, continuă și anul acesta, având ca scop informarea elevilor direct de la reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor de medicamente, suplimente alimentare şi produse dermatocosmetice despre noutăţile din domeniu.

În deschiderea activității, ne-am bucurat de prezența doamnei director Aurelia Șova, care ne-a felicitat pentru organizarea acestor manifestări, menite să ajute elevii în formarea profesională.

Prezenţi alături de noi, online de această dată, reprezentanţii L’Oréal au adus în atenția elevilor informații despre o patologie foarte des întălnită – Acneea.

Această afecțiune extrem de comună apare, de obicei, la pubertate; este legată de modificările hormonale, se ameliorează între 17 și 25 de ani, dar poate persista mult după aceea. Poate avea multe forme clinice, dintre care unele sunt severe.

Din păcate, semnele acneei nu se opresc aici. Impactul psihologic este unul major, 96.5%  din pacienții predispuși la acnee experimentează o scădere a calității vieții, 22% din adolescenții de gen masculin și 25% din adolescenții de gen feminin cu acnee severă au gânduri sinucigașe, 88% din pacienți se simt mai bine după ce aplică machiaj.

Pentru tenul acneic sau cu tendință acneică este important ca rutina de îngrijire zilnică să fie adaptată tipului de ten. Astfel, putem ameliora și chiar trata leziunile inflamatorii și crește calitatea vieții.

Elevii şi profesorii, participanţi la activitate, au aflat de la doamna Georgiana Radu, trainer L’Oréal, care sunt produsele din gama La Roche Posay – Effaclar, ce pot ameliora și trata acneea.  

La activitate au participat peste 45 de elevi care au fost interesaţi să afle informaţii despre produsele dermatocosmetice și despre eficiența lor asupra acneei. La finalul prezentării, aceştia au adresat întrebări şi au primit răspunsuri bogat exemplificate.

Aceste întâlniri ale elevilor cu reprezentanții producătorilor de medicamente şi dermatocosmetice vin să completeze cu exemple temele studiate în şcoală.

De asemenea, elevii primesc informații despre oportunitățile de angajare în marile lanțuri de farmacii pe postul de consultant produse dermatocosmetice.

 

prof. Mioara Marcu

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 140

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes