1 din 10 adulți din întreaga lume are diabet; peste 90% au diabet de tip 2; se estimează că aproape jumătate din cazuri nu sunt încă diagnosticate.

În România, în anul 2021, s-au înregistrat peste 800.000 de cazuri de diabet. Incidența cazurilor a fost de 431,7 cazuri noi la 100.000 locuitori, evoluția incidenței fiind constant crescătoare în ultimii 10 ani.

O simplă testare a glicemiei vă poate semnala o problemă serioasă de sănătate.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” continuă seria evenimentelor dedicate Educației pentru Sănătatea populației din capitală. Timp de două zile, marți – 2 iulie și miercuri – 3 iulie 2024, în curtea Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, a organizat activități de testare gratuită a valorilor tensiunii arteriale și glicemiei.

Prin organizarea acestor evenimente, echipe formate din elevi voluntari ai școlii, de la calificarea asistent medical generalist, și profesori de specialitate – asistenți medicali și medici, vin în folosul comunităţii prin promovarea Educaţiei pentru Sănătate şi oferirea unor servicii medicale gratuite: măsurarea tensiunii arteriale, testarea glicemiei și indicaţii profilactice privind bolile cardiovasculare şi metabolice.

Evenimentele au un impact foarte mare în rândul cetățenilor care beneficiază de aceste servicii în mod gratuit.

De multe ori, cei care doresc să își testeze valoarea glicemiei amână din lipsă de timp sau din necunoașterea importanței acestei investigații.

1 din 10 adulți din întreaga lume are diabet; peste 90% au diabet de tip 2; se estimează că aproape jumătate din cazuri nu sunt încă diagnosticate.

În anul 2021, aproximativ 537 de milioane de adulți (20-79 de ani) erau diagnosticați cu diabet; se estimează că până în anul 2030 numărul persoanelor diagnosticate cu diabet să crescă până la 643 de milioane și până în anul 2045 la 783 milioane (1 din 8 adulți, reprezentând o creștere de 46%); 3 din 4 adulți cu diabet trăiesc în țări cu venituri mici și medii.

În România, în anul 2021s-au înregistrat peste 800.000 de cazuri de diabet. Incidența cazurilor a fost de 431,7 cazuri noi la 100.000 locuitori, evoluția incidenței fiind constant crescătoare în ultimii 10 ani. (conform www.insp.gov.ro)

Controlul medical periodic este cheia în managementul diabetului. Discutarea soluțiilor cu medicul specialist reprezintă, de asemenea, un rol important, deoarece permite accesul la tratamente de ultimă oră. Persoanele cu diabet au nevoie de acces neîntrerupt la medicamente, îngrijire, educație și sprijin.
Educația pentru sănătate trebuie să ocupe un loc prioritar în orientarea populației către prevenție, către ocrotirea sănătății. Încă de la cele mai fragede vârste, este necesar să dezvoltăm un comportament bazat pe un stil de viață echilibrat, sănătos.   
Prin acțiunile dezvoltate în ultimii ani, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” își continuă misiunea începută de doamna dr. Mioara Mincu de a profesionaliza Educația pentru Sănătate și de a forma asistenți medicali – educatori pentru sănătatea Europei.

***

Despre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București este prima instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, înființată în anul 1990. Ceea ce diferenţiază Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” de celelalte şcoli de profil este preocuparea de a le oferi elevilor o pregătire la nivel european, prin programe educaţionale complexe şi prin crearea numeroaselor parteneriate de practică, atât în unitățile medicale bucureştene, cât şi din alte ţări ale Uniunii Europene. De asemenea, orientarea profesională şi creşterea angajabilităţii absolvenţilor reprezintă un alt aspect important în activitatea școlii. Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul școlii: www.scoalacdavila.ro și pagina de Facebook.

 

 

prof. Raluca Brad

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Str. Agricultori nr. 35, 37-39, sector 2, București

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 208

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes