Școala Postliceală Sanitară „CAROL DAVILA”, cea mai cunoscută școală postliceală sanitară particulară a organizat evenimentul ”Managementul educațional la intersecția dintre public și privat” cu participarea profesorilor și directorilor din învățământul preuniversitar. Evenimentul a fost moderat de către prof. Vasile Constantin, coordonatorul catedrei de balneofiziokinetoterapie și recuperare.

La începutul evenimentului doamna prof. Aurelia Șova, director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” a prezentat contextul derulării acestui eveniment, școala având anunțate la concurs posturile de director și director adjunct, iar Liceul Teoretic dr. Mioara Mincu are în concurs posturile de director și director adjunct, posturi pentru care poate aplica fiecare concurent la concursul de directori în actualul concurs național. A fost prezentată echipa Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”, fiind adresate mulțumiri numeroaselor colaborări dezvoltate alături de partenerii noștri din licee.

”Suntem deosebit de onorați de faptul că ne aflăm astăzi aici să împărtășim experiențele noastre în managementul educațional, să găsim puncte comune pentru o mai bună coordonare a instituțiilor pe care le conducem, îndeosebi pentru obținerea unui rezultat de cea mai înaltă calitate – elevul de liceu, care urmează școala postliceală sanitară, iar, în final, absolventul foarte bine pregătit profesional, cu șanse semnificative de angajare ca asistent medical”, a declarat doamna Aurelia Șova.

Doamna Maria Pârlog, director adjunct al școlii, a trecut în revistă colaborările internaționale derulate încă din primii ani în care școala a aderat la European Nursing Module (ENM), fiind și prima instituție de învățământ preuniversitar din România membră a ENM. Apoi, echipele de proiecte internaționale, prin prof. Larisa Costin și prof. Lidia Moise, au fost invitate să prezinte rezultatele din ultimii patru ani, când elevii noștri au participat în cadrul programelor derulate în colaborare cu țări precum: Belgia, Spania, Turcia, Irlanda, Finlanda ș.a., iar studenții de la universități renumite din străinătate au desfășurat stagii clinice în spitalele din România. Aceste proiecte internaționale s-au derulat atât în cadrul parteneriatelor bilaterale directe, schimburi ENM, precum și în cadrul proiectelor Erasmus+.

Modul de lucru ca echipă în parteneriatele naționale, precum și importanța stagiilor clinice în spitalele publice și clinicile private a fost prezentat de către doamna Violeta Zlota, coordonatorul catedrei de nursing și științe. Intervenția sa a pus accent pe dedicarea și disponibilitatea emoțională a elevilor noștri de a dărui, ceea ce este menținut de către profesori prin legătura sufletească care se formează pe parcursul celor trei ani.

Doamna prof. Gabriela Șubă, formator și expert în managementul calității și management educațional în cadrul Casei Corpului Didactic (CCD) București, a prezentat activitatea casei Corpului Didactic și aportul pe care îl are în formarea cadrelor didactice. Oferta de cursuri de management educațional și leadership acreditate este foarte bogată, CCD oferind cursuri online, precum și cursuri avizate organizate la sediul instituțiilor de învățământ.

Un interes deosebit a stârnit prezentarea rezultatelor unui studiu de satisfacție privind oferta de formare a CCD, din care a rezultat dorința manifestată de respondenți de a urma cursuri de dezvoltare profesională și work-shop-uri online.

În cadrul temei de dezbatere ”Planul de școlarizare – provocare și rezultate” doamna Aurelia Șova a trecut în revistă principalii factori care influențează calitativ planul de școlarizare în învățământul particular: campania de promovare a ofertei educaționale, facilitățile oferite pe perioada școlarizării, modalitatea de selecție a elevilor, acțiunile derulate în cadrul școlii, precum și concursuri și acțiuni extrașcolare ale elevilor. În privința diferențelor și asemănărilor între școlile de stat și particulare, invitații au avut diferite remarci și intervenții, creând un dialog constructiv. Concluzia la care s-a ajuns este că școlile particulare sunt mai conectate la nevoile reale de pe piața muncii, iar întreg planul de școlarizare este construit și urmărit în mod real.

Dezbaterea s-a extins apoi pe teme de angajabilitate, Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” asigurând puntea de legătură între licee și locurile de muncă. Angajabilitatea este un factor important încă din perioada învățământului preuniversitar liceal, școala fiind un liant între dorința de integrare pe piața muncii, abilitățile potrivite și dezvoltarea competențelor specifice. Absolvenții școlii noastre se angajează în primul an de la absolvire într-un procent semnificativ.

În mod concret, dezbaterea a fost apoi completată de către dra. Andreea Nistor și doamna Daniela Dunca, reprezentând Rețeaua de Sănătate Regina Maria, pe tema angajabilității și a strategiei actuale de recrutare și formare din rândul absolvenților de școli postliceale. În urma derulării unui program complex, a fost înființat centrul de pregătire și de perfecționare pentru asistenții debutanți și cadrele medicale din cadrul companiei, centru care este deschis pentru profesorii și elevii școlii noastre. Aici elevii și profesorii noștri vor avea posibilitatea de a participa la diferite cursuri, precum și la stagii de pregătire practică, acest centru beneficiind de dotare la standarde internaționale.

La eveniment au participat și reprezentanți din domeniul firmelor de recrutare și HR, prin doamnele Cristina Fleșariu și Cristina Bucur, de la firma Key2Success. Participantele au evidențiat rolul profesionistului de recrutare în evaluare și talent management în crearea lanțului de valoare profesională în domeniul educației preuniversitare.

La finalul evenimentului doamna Maria Pop, responsabil al comisiei de calitate, a punctat modul în care este abordat managementul schimbării în cadrul Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”, prin management strategic concretizat prin modul de organizare, comunicare, promovare și variate parteneriate.

În cadrul evenimentului au avut intervenții și doamna prof. Alina Grecu, coordonator catedra socio-umane, și Raluca Brad, responsabil de Clubul Absolvenților Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”.

Practica în cele mai bune clinici și spitale, bursele acordate, cei mai buni profesori, activitățile extrașcolare, precum și multiplele activități de voluntariat conduc la cele mai bune premise pentru ca absolvenții Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” să devină cei mai buni asistenți medicali.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 265

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes