DSC 0417Marţi, 8 aprilie, pentru o oră şi jumătate, am avut-o lângă noi pe actriţa Maia Morgenster. Sala de festivităţi din Viitorului 163 a părut plină de lumină. Elevii anului I AMG au avut în faţa lor un om model, care cu simplitate, cu deschidere, ne-a transmis tuturor o forţă ce îşi are rădăcinile în dragostea şi în conştientizarea importanţei faptului de a te dărui în orice întâlnire cu un semen. Maia Morgenstern a venit în faţa noastră în calitate de artist şi în calitate de mamă a 3 copii şi ca soţie de medic implicat în actul medical de salvare a vieţii, în îmbunătăţirea vieţii. A venit şi ne-a descoperit o lume interioară bogată, o forţă a cuvântului care se naşte din valorile în care crede şi care îi aliniază viaţa: familia, educaţia, Adevărul, dragostea, sufletul pe care îl pune în profesiunea pe care o face.

„Într-un fel stiu cât înseamnă profesia dumneavoastră, vocaţia dumneavoastră, ştiu ce va însemna existenţa dumneavoastră viitoare şi ne punem cu toţii nădejdea în mâinile dumneavoastră, în pregătirea dumneavoastră, dar mai ales în abilitatea, în talentul dumneavoastră. Dincolo de toate, se cuvine să învăţăm, să desluşim, să parcurgem profesionalismul, vocaţia medicală şi să punem talent”, le-a spus actriţa elevilor prezenţi în sală.

„Dacă vorbim de talent, de intuiţie, de ceva care e dincolo de ceea ce poate fi măsurat cu rigle sau grafice, atunci este vorba de implicarea sufletească. Asta depinde de fiecare dintre noi, de convingerea că iubim ceea ce facem, că ne iubim semenul, că avem încredere în echipa cu care lucrăm, că fiecare îşi aduce aportul, îşi aduce contribuţia, că fiecare e important în locul pe care se află, cu gestul pe care îl face. Din această perspectivă cred că profesiile noastre, vocaţiile noastre, de actor şi de asistent medical pe undeva rimează, rezonează. Ne adresăm oamenilor. Noi artiştii creem o lume, creem un univers pentru sufletul, pentru conştiinţa spectatorului. La fel şi dumneavoastră, prin emoţie puteţi comunica. Arta poate transmite, poate influenţa mai mult decât o mie de discursuri” a mai spus Maia.

Viaţa unui om, a unui profesionist care se dedică semenilor săi, e un balans sensibil între ştiinţă şi emoţie, fiecare cu importanţa ei. Un balans între muncă şi efort, pentru a dobândi ştiinţa, atenţia pentru detaliu şi inspiraţie, revelaţie, emoţie prin care putem să ţesem comunicarea, atât de importantă în crearea unei relaţii. Aceasta a fost lecţia cu care elevii noştri au plecat astăzi acasă.

Prof. Alina Grecu:  Un mare om ne-a vorbit astăzi despre culisele actoriei, despre lucrul cu emoțiile, despre respectul și vocația practicării oricărei profesii. Ne-a purtat prin măiestria cuvântului în metafora scenei dincolo de teatru… pe scena relației dintre asistenta medicala si pacientul sau. Mulțumim, Maia Morgenstern!

Prof. Sorina Negrei: Deşi o prezenţă aparent simplă, a reuşit să ne facă „să nu ştim dacă mai respirăm” în multe momente, a reuşit să aducă mesjul adevărului în faţa noastră şi să ne pună la dispoziţie un spirit sublim.

{gallery}2014/maia{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 208

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes