Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” face eforturi permanente și susținute de a oferi locuri de muncă sigure absolvenților săi, efort la care s-a alăturat compania Synergy Medical în colaborare cu Spitalul Birmingham, din Anglia.

Prima activitate din cadrul acestei colaborări s-a desfășurat marți, 09 august. Absolvenții școlii, alături de echipa formată din doamna director prof. Daniela Stoian, profesor instruire clinică Violeta Zlota și profesor responsabil Comisia de Parteneriate şi Proiecte Internaționale, Larisa Costin, au avut ocazia să afle informații despre oferta locurilor de muncă din cadrul Spitalului Heart of England.

Deși nivelul cerințelor pentru a lucra în Marea Britanie a crescut, nevoia de personal medical este continuă. O condiție esențială, alături de buna pregătire profesională de bază, pentru a accesa un job aici este limba engleză, care acum se validează prin obținerea unui nivel 7 la examenul IELTS. Pentru aceasta, școala noastră asigură pregătirea  necesară examenului prin oferirea gratuită a unor cursuri suplimentare astfel încât limba engleză să nu devină un impediment în evoluția profesională a absolvenților.

Absolvenții care sunt acceptați la interviu și la examenul de limba engleză își pot alege secția în care vor să lucreze în cadrul spitalului (de exemplu neonatologie, gastroenterologie, medicina interna, endocrinologie, urgențe etc.). Aceștia primesc, pe tot timpul perioadei de acomodare (aproximativ trei luni de la momentul angajări) suport pentru găsirea unei locuințe sau cazare în cadrul spitalului și suport în realizarea documentației necesare integrării profesionale şi sociale.

Proiectele de viitor ale școlii includ existența unor relații cu angajatorii, din ce în ce mai strânse, realizate  prin implicarea acestora din urmă în tot procesul educațional al elevului, încă din anul I și până la absolvire. Se pare că interesul elevilor pentru obținerea unui loc de muncă în țările europene avansate este prezent chiar înainte de începerea pregătirii profesionale. Drept dovadă, la întâlnirea de marți cu firma engleză a fost prezent elevul Cristian Mihăescu, înscris în anul I la Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila”. Deşi acesta va începe cursurile pe 12 septembrie, şi-a dorit să participe la una dintre primele activități derulate de Şcoala Postliceală Sanitară Carol Davila.

Cristian a afirmat că îşi doreşte să fie un elev cât mai bun, să se integreze cât mai repede în atmosfera marii famili educaționale numită cu respect „Carol Davila”.

Comisia Absolvenților din cadrul școlii vă poate oferi sprijin în efectuarea celei mai bune alegeri pentru voi, dragi elevi şi absolvenți, dragi viitori elevi!

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 131

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes