Miercuri, 22 ianuarie 2020, la Colegiul Tehnic Energetic a avut loc o nouă activitate din cadrul Proiectului Regional „Învăţaţi să ajutaţi!”. O echipă a Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, formată din prof. Anca Mihai şi prof. Cristina Costache, împreună cu elevi ai claselor I B și II C, calificarea AMG, au susţinut prezentări teoretico-demonstrative interactive a unor măsuri şi tehnici de acordare a primului ajutor: resuscitarea cardio-respiratorie, manevra Heimlich, prim ajutor în hemoragii şi arsuri.

Demonstraţiile efectuate de elevii şcolii noastre au alternat cu manevre efectuate de câţiva dintre liceenii prezenţi la activitate, care şi-au exersat cunoştinţele şi deprinderile proaspăt dobândite în acordarea primului ajutor, fiind permanent sprijiniţi de echipa şcolii noastre, care s-a asigurat că manevrele au fost executate corect.

În cadrul evenimentului a fost prezentată şi oferta educaţională a școlii noastre, prilej pentru liceenii din clasele a XI-a şi a XII-a să se familiarizeze cu activitatea unui asistent medical şi să afle mai multe informaţii despre această profesie atât de căutată pe piața muncii.

 

prof. Cristina Costache

 

foto: Vlad Năstase (II C – AMG)

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 132

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes