Parteneriatul școlii noastre cu Colegiul Tehnic Energetic din Bucureşti continuă și în acest an școlar.

În cadrul Proiectului Regional „Învăţaţi să ajutaţi!” a avut loc o nouă activitate online și au fost prezentate mai multe teme de interes pentru liceeni.

Echipa şcolii, formată din prof. Anca Mihai şi prof. Cristina Costache, a fost primită cu foarte mare entuziasm de către elevii din cadrul colegiului, interesaţi să învețe tehnici de prim ajutor şi să afle informaţii noi. 
„Au fost prezentate: oferta educaţională a şcolii, prilej pentru liceeni să se familiarizeze cu activitatea unui asistent medical şi să afle mai multe informaţii despre această profesie atât de căutată pe piața muncii; Tehnici de acordare a primului ajutor în cazul victimei inconştiente; Impactul tehnologiei asupra sănătăţii adolescentului; Noţiuni de igienă posturală. 

Mulţumim tuturor elevilor şi cadrelor didactice prezente pentru primirea călduroasă şi pentru cuvintele de apreciere pe care le-am primit!” – a afirmat prof. Cristina Costache.

„În cadrul acordului de parteneriat încheiat între Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Colegiul Tehnic Energetic din București au avut loc activități cu un mare impact asupra elevilor. La activitate au participat 6 clase (122 elevi) din Colegiul Tehnic Energetic și d-na dir. prof. Ionela Nistor, d-na prof. Emilia Vasilescu și dl. prof. Iacob Voichițoniu.

Doresc să încep printr-un feedback oferit de elevul Anghel Denyss Cristian în care își exprimă mulțumirea cu privire la această activitate: „Super! Vă mulțumim pentru că v-ați rupt din timpul dumneavoastră pentru a ne arăta cum putem să devenim eroi”.

Activitatea s-a bucurat de un real succes în rândul elevilor participanți. Educația pentru un corp sănătos și o viață sănătoasă este esențială încă de la vârste fragede, iar sprijinul acordat instituției noastre de doamnele prof. Anca Mihai și prof. Cristina Costache este o necesitate și o bucurie. Elevii și-au dezvoltat competențe noi în domeniul sănătății propriului corp, dar și în acordarea de prim ajutor persoanelor străine, aflate în dificultate. Partea practică a activităților a ajutat elevii să își îmbunătățească abilitățile psihomotorii.

În urma întâlnirilor s-a aplicat un chestionar de feedback al elevilor pe care doresc să îl detaliez în ceea ce urmează:

Chestionarul a fost completat de 52 de elevi participanți, dintre care 80,2% doresc să meargă într-o vizită la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, iar 36,5% doresc să urmeze o carieră în domeniul medical. În majoritatea cazurilor, elevii au fost impresionați de tehnica de resuscitare a unei persoane, iar abilitățile psihopedagogice ale cadrelor didactice care au reprezentat Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” au fost apreciate și recunoscute de elevi. Elevii își doresc ca aceste activități să continue pe viitor, iar printre discuțiile pe care le consideră ei necesare se numără: soluțiile dezinfectante, sprijinul acordat persoanele cu probleme medicale grave, primul ajutor în cazul unui accident auto, chirurgie, echipamente moderne utilizate în medicină și lista de dorințe continuă.

Așteptăm cu nerăbdare următoarele activități online/fizic și sunt cu totul de acord cu elevul Gabriel Țepuru, care spune: „mi-aș dori să putem merge la liceu și să avem și anumite activități practice”. Cu deosebită considerație, prof. Iacob Voichițoniu – Colegiul Tehnic Energetic, București”

Impresii ale participanților:

„- Să se mai organizeze astfel de întâlniri!

– Vă mulțumim pentru că ne-ați arătat această oportunitate care ne poate asigura un viitor în viață și este o opțiune foarte bună. 

– Foarte frumos! Când se mai organizează mai particip.

– Să nu se oprească din a ne aduce un zâmbet pe față!

– Vă mulțumim pentru efortul depus și pentru că ne-ați făcut să înțelegem fiecare material! 

– Doamnele profesor au o fire calmă, au știut să ne explice toate detaliile și au fost o prezență plăcută.

– Mai dorim asemenea întâlniri! 

– Vă mulțumesc pentru timpul acordat și aștept următoarea întâlnire.❤

– Succes în continuare! 

– Mulțumim și felicitări!

– Țineți-o tot așa, faceți o treabă excelentă!

– Vă mulțumim pentru că ne-ați dat această oportunitate de a învăța alte lucruri noi!

– Mulțumim pentru tot și abia aștept să ne vedem fizic și să discutăm mai mult! 

– Mulțumesc frumos pentru timpul acordat și pentru prezentarea minunată. Acum mă gândesc că aș putea avea o carieră în domeniul medical.

– Felicitări pentru această inițiativă! 

– Mulțumesc pentru acest proiect și sper să ne revedem cu noi surprize. 

– Vă mulțumim pentru că ne-ați arătat astfel de lucruri interesante și sperăm să ne prezentați mai multe lucruri.

– Vă mulțumim pentru că v-ați făcut timp pentru a ne prezenta informații despre școala dumneavoastră și vă mai așteptăm cu mare drag!

-Vă mulțumim pentru informațiile care au fost prezentate și să mai veniți la noi!

– Îmi plac aceste întâlniri, chiar și online, în care mai învățăm câte ceva. Sper să mai participăm cât de curând la altă întâlnire! 

– Mulțumim mult pentru prezentarea proiectului! Dacă mai faceți proiecte, să le prezentați și liceului nostru!

– Felicitări și mulțumim! Ne deconectați puțin de la programul școlar obișnuit.

 – Mi-ar plăcea ca pe viitor să mai existe astfel de activități!

– Vă mulțumim pentru că ne îndrumați spre o carieră de succes!

– Apreciez mult ceea ce doamnele profesor fac pentru tineri, îi îndrumă și le oferă sprijin în cariera dorită. Se observă faptul că acestea chiar arată implicare, ceea ce este cu adevărat de admirat! Prin intermediul acestei întâlniri am cules anumite informații utile și le mulțumesc! Mult succes în continuare!   

– Vă mulțumim pentru această întâlnire în care am avut ocazia să aflăm încă ceva util pentru sănătatea noastră!

– Continuați acest proiect frumos!”

 

prof. Cristina Costache

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 288

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes