DSC 0527

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este singura şcoală din Bucureşti ai căror elevi ar putea beneficia de un program de practică virtuală de farmacie prin intermediul unui soft de specialitate – program de gestiune farmaceutică. Acest mod de învăţare practică va oferi elevilor noştri oportunitatea de a-şi dezvolta cât mai multe competenţe, care le vor creşte după absolvire şansele de angajare pe piaţa muncii.

 

Miercuri, 11 decembrie a.c. reprezentanţii WinSoft Group au susţinut o prezentare a sistemului de gestiune Pharma Original, în scopul introducerii elevilor noştri în activităţile desfăşurate într-o farmacie, printr-o simulare virtuală oferită de un program de gestiune farmaceutică.

 

Prezentarea a oferit informaţii de bază despre gestiunea stocului, evidenţa intrărilor şi ieşirilor, desfacere, activităţi specifice domeniului farmaceutic (eliberare reţete, preparare magistrale şi elaborări, defectura, raportare date către CAS) nomenclatoare specifice, contabilitate primară, securitatea şi integritatea datelor, conectarea cu casa de marcat sau imprimanta fiscală.

 

Comisia metodica de Farmacie a şcolii noastre va derula sub coordonarea d-nei Anca Grecu, Responsabil Program AMF, un proiect de practică virtuală pentru elevii claselor anilor I, II şi III AMF. Proiectul „Edufarm” are ca scop imbunatațirea instruirii practice a elevilor de la AMF, prin inființarea unei farmacii simulate și implementarea unui program de gestiune farmaceutică.

 

”Într-o primă etapă ne-am gândit la implementarea unui soft de specialitate (program de gestiune farmaceutică) pe 10 – 15 calculatoare”, a precizat doamna prof. Anca Grecu.

 

Prin acest proiect, le vom oferi ocazia să se pregătească întâi în şcoală pentru întâlnirea cu clientul din farmacie. Vom organiza studii de caz, jocuri de rol, astfel că în farmacia virtuală se vor simula activităţile dintr-o farmacie, folosind un program de gestiune farmaceutică”, mai spune domnia sa.

 

Noi ne dorim această colaborare cu Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” pentru că  scopul implementării acestui program este strict didactic și dacă se va concretiza va reprezenta o oportunitate pentru compania noastră de a face cunoscut programul Pharma Original elevilor şcolii, viitori asistenţi medicali de farmacie. Lor le va fi mai uşor să utlizeze acest soft când vor lucra într-o farmacie şi de asemenea, farmaciile care lucrează cu softul nostru sperăm să vadă un avantaj în a angaja absolvenţi ai şcolii dumneavoastră deja instruiţi ” ne-a declarat doamna Oana Radu, Managing Director WinSoft Group.

 

EDUFARM2

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 134

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes