În cadrul schimbului de experienţă Europen Nursing Module, miercuri 11 octombrie 2017,  studenţii participanţi au făcut cunoştinţă cu echipa centrului Reşedinţa Victoria, cu sistemul managerial şi cu activităţiile de îngrijire, tratament şi recuperare ce se desfăşoară în mod curent.

Am vizitat întreaga locaţie, s-au prezentat dotările medicale  şi de logistică împreună cu explicarea modalităţilor prin care se asistă fiecare pacient, conform planurilor individuale de intervenţie, de recuperare şi de îngrijire. Toate aceste documente sunt rezultanta recomandărilor emise de echipa multidisciplinară (medic, psiholog, asistent social, asistent medical, kinetoterapeut, infirmieră), în urma evaluării socio-medicale efectuate periodic.

S-au explicat în detaliu o parte din procedurile şi regulile interne ce trebuie să fie respectate de întreg personalul centrului privind normele igienico-sanitare: dezinfecţia mâinilor şi a spaţiilor, toaletarea şi îmbăierea pacienţilor, efectuarea tratamentelor etc.

În cadrul prezentării oficiului medical a fost expus modul de monitorizare 24/24 a funcţiilor vitale, administrarea tratamentului şi hidratarea  pacienţilor asistaţi.

În timpul vizitei prin saloanele pacienţilor au fost prezentate măsurile de prevenţie ce se efectuează în cazul pacienţilor imobilizaţi sau cu nevoi speciale.

Un remediu important în toată activitatea care se desfăşoară la Reşedinţa Victoria este stimularea socializării persoanelor vârstnice cu afecţiuni psihiatrice şi neurologice (Alzheimer, Parkinson, AVC etc.), dar şi activităţile recreative, organizate periodic (excursii la munte, în parcuri, organizarea zilelor de naştere,  a sărbătorilor religioase şi tradiţionale etc.).

În finalul vizitei am avut plăcuta surpriză de a o reîntâlni pe cunoscuta interpretă de muzică Mălina Paraschiv, care ne-a încântat cu un program artistic ce a animat şi destins atmosfera.

Sufletelor mari care conduc această reşedinţă, familia Topuzaru, le mulţumim din toată inima pentru momentele frumoase oferite atât elevilor şcolii noastre, cât şi studenţilor veniţi în schimbul de experienţă prin programul European Nursing Module.

prof. Cristina COSTACHE

 

„De mai mulți ani, comunitatea centrului Reședința Victoria primește cu emoție și nerăbdare delegații europene prin intermediul programului European Nursing Module. Ca de fiecare dată, pe lângă componența educativă (prezentarea activității noastre și vizitarea centrului rezidențial), esențială a fost interacțiunea socio-culturală dintre studenții invitați (Elveția, Suedia, Belgia, România) și vârstnicii cazați la noi.

Concluzia este una singură: bucuria și distracția nu au granițe și nici limită de vârstă!

 Mulțumiri pentru sprijinul acordat, doamnelor profesor Cristina Costache și Anca Mihai , reprezentante ale Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, liderul învățământului postliceal sanitar privat.

 Prin această activitate, ne-am apropiat și mai mult de crezul doamnei dr. Mioara Mincu, fondatoarea școlii, am dăruit „zâmbete” pentru a multiplica starea de bine. Vă mulțumim!”

 Cornel TOPUZARU – manager al Centrului socio-medical Reședința Victoria, preșsedinte al Asociației „Suflete în etate”

 

Impresii…

„I think the day was very nice and interesting! It was a good experience to see how an elderly home can be like in Romania! It seemed like a very nice place. We got a lot of information about the place and their job which I appreciated.” – A fost o zi frumoasă și interesantă. A fost interesant să vizitam un centru de îngrijire pentru vȃrstnici în Romȃnia. Am apreciat faptul că ne-au fost transmise multe informaţii despre centrul de îngrijire şi despre îndatoririle angajaţilor.  

( Kjellman Malin Jerkner )

 

„The day was interesting. It was a beautiful place and them who work there like their jobs a lot. The old people look satisfied.” – Ziua a fost interesantă. Este un loc frumos şi cei care lucrează aici iubesc ceea ce fac. Pacienţii vȃrstnici par foarte mulțumiți.

( Govea Carlos )

 

„Today was nice. The staff was very friendly and made us feel very welcomed.” – Ziua de azi a fost frumoasă. Personalul a fost foarte draguţ şi ne-a facut să ne simţim bineveniţi.         

( Andersson Caroline )

 

„Experienţa de la Resedinţa Victoria a fost una interesantă şi folositoare. Este motivant să ştim că personalul depune toate eforturile pentru a oferi vȃrstnicilor îngrijire de calitate. Centrul de îngrijire este foarte bine echipat şi vȃrstnicii sunt foarte bine îngrijiţi.”                     

( Răgălie Adina, clasa IC – AMG )

 

„Ieri a fost o zi specială, alături de oameni speciali. Împreună cu grupul de studenți străini am fost să vizităm Resedinţa Victoria, deşi pentru mine nu era pentru  prima dată. A fost o experienţă  plăcută şi foarte interesantă. Am asistat chiar şi la un program de  exerciţii de kinetoterapie. Oaspeții, studenţii străini, au fost plăcut impresionați de atenţia cu care personalul medical abordează problematica pacientul vȃrstnic.

(  Pătraşcu Silviu Angelo, clasa III C – AMG )

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 102

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes