Astăzi, pentru prima dată, eu și încă trei colege – Gina Bucur, Florentina Comănescu și Diana Porancea (Baciu), sub coordonarea doamnei diriginte, prof. Raluca Brad, am avut ocazia să fim alături de studenții din Suedia, Belgia și Elveția, participanți în schimbul European Nursing Module. Împreună am vizitat Spitalul MedLife Titan.

Ne-am întâlnit în Piață Română și ne-am apropiat printr-un salut familial și plin de vervă al colegei mele, Diana: „Hello! You are not alone!”

 Zâmbetele fiecăruia au fost un bun prilej de relaxare. Și așa am plecat la drum spre obiectivul nostru. I-am surprins mirați de aglomerația din Piața Unirii și poate ușor speriați gândindu-se la drumul de întoarcere, dar i-am asigurat de sprijinul nostru, drept pentru care, cele câteva stații parcurse ulterior au fost un bun prilej de conversație despre diverse aspecte din sistemul de sănătate din țara de unde provenea fiecare. Cu siguranță mai aveam de schimbat multe impresii, dar fără să prindem de veste am și ajuns în fața spitalului. 

La recepție, am primit echipamentul corespunzător. Am urcat la etajul trei, pe secția Chirurgie, unde ne-au fost prezentate saloanele, sala de pregătire pentru anestezie, sala de operație și salonul de Terapie intensivă. Apoi, am fost conduși un etaj mai jos, unde au loc ședințele de chimioterapie. Etajul cuprindea saloane pentru pacienți, bloc alimentar, o cameră pentru depozitarea medicamentelor, cabinetul pentru consultații și camera pentru medicul de gardă. 

Sesizând  diferența între un spital privat și unul de stat, eleva din Suedia a ținut să precizeze: „La noi, toate spitalele arată la fel și toți pacienții beneficiază de servii egale”.

Deoarece doream să continuăm discuțiile, i-am invitat în Parcul IOR, care este chiar vis-a-vis de spital. Apoi, după cum le-am promis, i-am însoțit pe drumul de întoarcere și le-am oferit câteva informații despre Centrul vechi, pe care doreau să-l viziteze.

 Pentru mine personal a fost o experiență importantă. Am învățat, privindu-i pe ei, să îmi depășesc teama de necunoscut și să fiu deschisă în fața oricărei provocări.

 

Nina Nasalciuc ( Miuță )- clasa II F – AMG

  

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 127

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes