Studenții din Norvegia, Danemarca, Anglia, Belgia și Spania, participanți în schimbul de experiență European Nursing Module, însoțiți de elevii Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”: Brandon Simion (III M – AMG), Cozma Adrian (II D – AMG) și Ana Gheorghiu (I B – AMG), au luat parte la stagiul practic în Spitalul Clinic de Urgență „Elias”. Le-au fost prezentate: secția de Recuperare Medicală, Medicină fizică și Balneologie, unde au avut plăcerea de a vedea diferitele metode de recuperare cum ar fi kinetoterapia, hidroterapia, terapia musculo-scheletică cu ultrasunete, terapia prin stimulare magnetică repetitivă și terapia galvanică. După un tur al secției de Recuperare, toți elevii au avut onoarea de a dialoga cu domnul Prof. Dr. Mihai Berteanu, șeful clinicii de Recuperare.

Următoarea secție a fost Sterilizarea, unde au primit informații despre întregul proces de sterilizare a materialelor sanitare prin autoclavare, cu aparatură de ultima generație.

Oaspeții noștri au fost foarte entuziasmați pentru că au avut șansa de a vedea și „munca din spatele cortinelor”. Tot ei au declarat că s-au simțit primiți cu căldură și entuziasm de către personalul Spitalului Universitar de Urgență „Elias”.

„Aș dori să le mulțumesc, în numele tuturor participanților, atât doamnei prof. Mihaela Iosif și doamnei prof. Anca Mihai pentru îndrumare, cât și tuturor cadrelor medicale care ne-au oferit explicații și ne-au răspuns întrebărilor numeroase.” – a afirmat Brandon Simion (III M – AMG)

 

prof. Anca Mihai

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 290

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes