Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni a fost gazda schimbului de experiență realizat între elevii Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și studenți din Danemarca, Belgia și Elveția. Echipa noastră a fost formată din elevi de la calificarea asistent medical generalist, sub coordonarea doamnei prof. Mirela AVRAM.

Activitățile au avut loc pe secțiile ATI, Neurochirurgie 2, Neurochirurgie 4, Neurochirurgie 5 și Chirurgie generală. 

Grupele mixte de elevi au observat procesele de îngrijire desfășurate pe secții, au interacționat cu asistenții medicali și pacienții, ajungând să afirme la sfârșitul zilei că experiențele trăite au fost plăcute și interesante. 

Au desfășurat activități de îngrijire alături de asistenții de pe secții și au participat la pregătirea și execuția unor investigații paraclinice.

Mulțumim doamnei director de îngrijiri ANCA MAREȘ și tuturor cadrelor medicale pentru sprijinul acordat și pentru că ne sunt alături!

Impresii ale elevilor:

Vlad Năstase: „Spitalul Bagdasar-Arseni – locul unde am făcut primii pași în profesia de asistent medical. Deși sunt elev în anul I, am dorit să particip la acest schimb, împreună cu colegii mei din afara țării, veniți pentru a afla mai multe despre sistemul nostru de sănătate.

Experiența alături de studenții străini, dar și de colegii mei din anii II și III, a fost utilă și foarte interesantă și, cu siguranță, nu o voi uita! Am legat prietenii, am schimbat impresii, idei. Cadrele medicale și pacienții ne-au primit foarte bine.

Contactul cu primul pacient, primele cuvinte, primele întrebări, primele răspunsuri…fără îndoială, este cea mai frumoasă și mai emoționantă experiență. Sunt la început de drum și îmi doresc să nu ratez vreo oportunitate care mă va ajuta să fiu un asistent medical foarte bun. Altruismul este esențial, dar nu suficient pentru a fi un bun profesionist.”

Vom reveni și cu alte impresii ale elevilor noștri și ale studenților participanți la schimbul European Nursing Module – octombrie 2018.

 

prof. Raluca BRAD

foto: Vlad NĂSTASE (clasa I C – AMG)

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 144

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes