Marți, 10 octombrie 

 Astăzi am început stagiul de practică. Am fost repartizați de către responsabila ENM a spitalului,  doamna Marilo, pe secții. Noi am fost pe secția de Cardiologie, colegele din Danemarca pe secția de Chirurgie, iar colega din Franța pe secția Pediatrie. Pentru început, am mers la departamentul HR, unde am primit legitimații și am semnat documentele de confidențialitate. Înainte de a ni se prezența secția de Cardiologie, asistenta coordonatoare a secției a avut amabilitatea de a ne prezența întreg spitalul. Am făcut o scurtă vizită și ni s-au explicat procedura de programare a pacientului, modalitatea de investigare, diagnosticare și concluziile finale, respectiv tratamentul sau internarea dacă este cazul. Secția de Cardiologie este o secție de investigare și diagnosticare. Ne-au fost prezentate procedurile de programare, de introducere a datelor în sistem, aparatura de investigație și procedurile medicale. Am asistat la efectuare următoarelor investigații: EKG, test de efort, monitorizarea Holter, ecocardiografia.

 

 

Miercuri, 11 octombrie

 Am început ziua de practică cu mici peripeții în „călătoria” spre spital, care în final ne-au amuzat și ne-au făcut ziua frumoasă. Așa cum relatam ieri, spitalul, fiind considerat unul de mici dimensiuni, are funcțiune dublă: policlinică și spital. Noi am fost repartizate pe secția Cardiologie a policlinicii. Prin amabilitatea coordonatoarei noastre, ieri am vizitat secțiile policlinicii, iar astăzi am mers în spital. A fost o experiență scurtă, dar interesantă, în care am reușit să trecem în revistă modul de organizare a spațiilor din secții, a personalului, condițiile în care se desfășoară activitatea fiecărei secții, precum și afecțiunile specifice. Spitalul are 5 secții: Medicină internă, Chirurgie, Urologie,  Psihiatrie și Pediatrie. Separat este organizată secția de Urgențe. Am fost impresionate în mod plăcut de organizare, de personalul calificat, care ne-a primit cu amabilitate și căldură.

 Pe Cardiologie, astăzi au continuat programările, investigațiile și diagnosticările. Am asistat la monitorizările Holter, ecografii și EKG. În premieră, am asistat la o ecografie cardiacă transesofagiană. A fost o zi plină!

 

Joi, 12 octombrie –free day – Ziua Hispanității sau Ziua Hispanismului, cunoscută și ca Sărbătoarea Națională a Spaniei (în spaniolă Día de la Hispanidad, Fiesta Nacional de España) este o sărbătoare națională celebrată în fiecare an la 12 octombrie. Această zi comemorează Descoperirea Americii de către Cristofor Columb la 12 octombrie 1492.

 

Vineri, 13 octombrie

 Astăzi a fost o zi deosebită pentru noi. Am petrecut ziua la universitate împreună cu d-na Alina Renghea și colegele din alte țări, participante la schimbul ENM. A fost o zi surpriză deoarece pentru prima dată am intrat într-un laborator de disecție. Această universitate, unde studiază atât studenții la medicină, cât și viitorii asistenți medicali, dispune de un laborator unde aceștia pot studia anatomia folosind oase umane, organe interne conservate, corpuri umane care au fost donate de către familii în scopul utilizării ca material didactic.

Universitatea are și o Capelă în care studenții și profesorii se pot reculege. Am vizitat-o și noi la sfârșitul zilei.

 

GALOFTEANU ( LUCA ) GABRIELA și STOICA IOANA (clasa III O – AMG)

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 138

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes