Cristian Mihăescu, elevul școlii noastre, a participat la Schimbul European Nursing Module, desfășurat la Universitat Rovira i Virgili Tarragona, din Tortosa, Spania. Acesta este jurnalul din ultima săptămână petrecută în Spania.

 

Ziua 8 – 15.10.2018

Mă aflu în a doua săptămână a stagiului clinic la Spitalul Universitar „Ioan al 23-lea”din orașul Tarragona.

Voi face practică pe secția de boli vasculare, urologie și O.R.L. a spitalului. Abia aștept să văd mijloacele de îngrijire specifice.

Programul începe de la ora 8:00 dimineața și durează până la ora 15:00.        

De la ora 8:10 până la ora 8:40, am măsurat, sub supraveghere, funcțiile vitale ale pacienților, cu ajutorul aparatelor de monitorizat.

De la ora 9:00 până la ora 9:30, am monitorizat nivelul glicemiei la pacienții bolnavi de diabet.

De la ora 10:00 până la ora 11:00 am participat la administrarea medicamentelor atât pe cale orală, cât și pe cale parenterală.

Iar de la ora 12:00 până la ora 13:00 am observat modul de îngrijire a plăgilor la pacienții cu boli vasculare.

Tot azi, am prezentat studenților de la Universitatea Rovira i Virgili din orașul Tarragona informații despre sistemul de sănătate din România, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și date generale despre țara noastră.

În concluzie, această zi a fost plină de activități la care am participat cu mare drag, alături de oameni adevărați.

 

 

Ziua 9 – 16.10.2018 și ziua 10 – 17.10.2018 au decurs aproximativ la fel ca și ziua de luni.

Aș adăuga faptul că, pe lânga datoria de elev aflat în practică, am avut grijă să le ofer un zâmbet cald și o vorbă frumoasă pacienților aflați în suferință fizică și psihică. Am reușit astfel să fac o impresie bună atât pacienților, cât și personalului medical.

 

Ziua 11 – 18.10.2018

În această zi am mers din nou la Universitatea Rovira i Virgili Tarragona, la Facultatea de Asistenți Medicali. Am avut încă o dată șansa de a prezenta informații despre sistemul de sănătate românesc, școala noastră și frumusețile României. În urma prezentării mele, studenții și profesorii facultății au fost impresionați și mulțumiți de informațiile susținute.

La finalul programului, am plecat alături de studentele gazdă într-un tur al orașului Tarragona.

Această experiență, trăită în minunatul oraș catalan, m-a făcut să fiu mai responsabil și să am mai multă încredere în mine. Am avut plăcerea de a cunoaște oameni minunați, care m-au ajutat și mi-au oferit susținere atunci când am avut nevoie. Am acumulat informații noi și metode de lucru în spitalul în care am făcut practică.

În concluzie, viața ne oferă o serie de oportunități, noi avem dreptul de a alege. Fiecare obstacol prin care trecem reprezintă un pas important spre dezvoltarea noastră ca oameni.

Acest schimb este o experiență care a meritat și nu o voi uita vreodată!

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 71

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes