Vremea nefavorabilă nu a afectat cu nimic desfășurarea la timp și în bune condiții a stagiului clinic de către studenții din Spania, Norvegia și Elveția, veniți în cadrul schimbului European Nursing Module, la Spitalul Universitar de Urgență Elias, în zilele de 13 și 14 martie.

Grupul de studenți, coordonat de doamna prof. Anca Mihai, a fost însoțit de doamna prof. Maria Pop, elevii Stancă Alin și Prisăcariu Alexandra (anul III D- AMG).

 Cu prijinul și sub îndrumarea doamnei prof. Mihaela Iosif, asistent medical la Spitalul Elias,  vizita a început pe secția de Neurochirurgie, unde doamna asistent șef Elena Ștefan a prezentat structura secției, cazuistica, dotarea cu aparatură de monitorizare a cazurilor grave, sala asistenților medicali, precum și planul de îngrijire personalizat pentru Neurochirurgie. 

 Studenții străini au fost impresionați de cazurile prezentate și au pus întrebări privind îngrijirile specifice, mărturisind că sunt pentru prima dată pe o secție de Neurochirurgie.

 Vizita a continuat la cabinetul de neurologie din ambulatoriu unde, domnul dr. Mircea Moldovan, medic primar neurolog, Doctor în Științe Medicale, cu Competențe în neurofiziologie clinică, a prezentat teoretic și a demonstrat practic, evaluarea funcției senzoriale și motorii a grupelor musculare de la nivelul antebrațului. 

 Punctul culminant al vizitei l-a constituit prezentarea detaliată de pe secția ATI, unde doamna asistent Oana Mazilu a explicat elevilor pas cu pas toate cazurile de pe secție, aparatura folosită pentru monitorizare și tratarea pacienților. Studenții au primit răspunsuri la toate întrebările și curiozitățile privind activitatea asistenților medicali pe o secție de terapie intensivă. 

 Pentru o imagine de ansamblu vizita a cuprins și un tur al spitalului.

 Mulțumim tuturor cadrelor medicale pentru informațiile oferite și pentru amabilitatea de care au dat dovadă!

 prof. Maria Pop

prof. Anca Mihai

  

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 903

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes