Luni, 07 octombrie 2019, a avut loc prima întâlnire din cadrul schimbului de experiență EUROPEAN NURSING MODULE ( ENM ) din acest an școlar.

Studenții sosiți din Spania – Nuria Mas, Marta Roque Padrosa și Daniel Boiangiu de la Universitatea Rovira i Virgili, Tarragona – Tortosa, Laura Sanchez și Jara Esteban de la Universitatea Francisco de Vitoria din Madrid – s-au întâlnit cu cadrele didactice și elevii școlii noastre. Au avut loc discuții pe teme legate de sistemele de sănătate, profesia de asistent medical și învățământul sanitar din Europa.

Prof. Alina Ioniță a vorbit despre oferta educațională și proiectele pe care SPSCD le derulează, iar prof. Raluca Simion le-a prezentat cele mai importante obiective turistice și o parte din tradițiile românești, stârnind curiozitatea și în același timp dorința oaspeților de a vizita cât mai multe locuri din țara noastră.

Prof. Raluca Brad a prezentat mai multe informații despre sistemul medical din România și a răspuns întrebărilor acestora despre asigurările de sănătate, despre principalele cauze de deces în rândul populației din țara noastră sau despre serviciile de urgență existente.

Au participat la eveniment și prof. Aurelia Șova – director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, Thierry Landry – director de dezvoltare, prof. Alice Ragazan – șef Catedra de Nursing și Științe, prof. Mirela Avram – responsabil Instruire Clinică și alte cadre didactice ale școlii.   

Oaspeții noștri au aflat cu această ocazie și programul din următoarele două săptămâni, ce va cuprinde: instruire clinică în spitale de stat, dar și o vizită într-un spital privat, întâlniri pentru discuții și reflecții; de asemenea, vor avea loc vizite la obiectivele turistice din București. Prin acest program se dorește realizarea obiectivelor ENM ce vizează sesizarea diferențelor referitoare la sistemele sanitare, dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea conceptului de multiculturalitate.

Vom reveni cu impresii de la activitate.

 

prof. Raluca BRAD

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 111

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes