Luni, 08 octombrie 2018, a avut loc prima întâlnire din cadrul schimbului de experiență EUROPEAN NURSING MODULE ( ENM ) din acest an școlar.

Studenții sosiți de la:  VIA University College – Silkeborg (Danemarca), University College Lillebaelt – Vejle (Danemarca), Karel de Grote University – Antwerp ( Belgia ) și Berner Bildungszentrum Pflege – Berna (Elveția) s-au întâlnit cu cadrele didactice și elevii școlii noastre. Au avut loc discuții pe teme legate de sistemele de sănătate, profesia de asistent medical și învățământul sanitar din Europa.

Prof. Raluca Simion a vorbit despre școala noastră, dar și despre România, stârnind curiozitatea și în același timp dorința oaspeților de a vizita cât mai multe obiective turistice.

Prof. Raluca Brad a prezentat mai multe informații despre sistemul medical din România și a răspuns întrebărilor acestora despre asigurările de sănătate, despre principalele cauze de deces în rândul populației din țara noastră sau despre serviciile de urgență existente. 

Studenții din Danemarca, Belgia și Elveția au aflat cu această ocazie și programul din următoarele două săptămâni, ce va cuprinde: instruire clinică, întâlniri pentru discuții și reflecții; de asemenea, vor avea loc vizite la obiectivele turistice din București. Prin acest program se dorește realizarea obiectivelor ENM ce vizează sesizarea diferențelor referitoare la sistemele sanitare, dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea conceptului de multiculturalitate.

prof. Raluca BRAD

foto: Vlad NĂSTASE (clasa I C – AMG)

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 101

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes