În perioada 09 – 20 mai, Boutaina el Masoudi, studentă la Artesis Plantijn University College of Antwerp (AP Hogeschool Antwerpen) – Belgia, a participat la schimbul European Nursing Module desfășurat de școala noastră.

Timp de două săptămâni, Boutaina a participat la stagii clinice în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” și Spitalul Medicover.

De asemenea, a avut diverse ocazii să cunoască tradițiile și cultura noastră printr-un program diversificat ce a inclus și vizite la obiective turistice: Palatul Parlamentului, Centrul istoric al Bucureștiului, excursie la munte etc. Boutaina a fost prezentă și la Conferința Comunității Medicale „Asistentul Medical – de la formare la angajare” organizată joi – 12 mai 2022 de școala noastră, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali.

Tot pe parcursul acestor două săptămâni au avut loc întâlniri rezervate discuțiilor și reflecțiilor personale asupra experiențelor din cadrul schimbului.

Impresii ale elevilor

„La Spitalul Medicover din nordul capitalei ne-a întâmpinat cu drag directorul de îngrijiri, doamna Carmen Filip. Aceasta ne-a condus către vestiar unde, împreună cu colegii mei – Boutaina, studenta din Belgia și Claudiu, elev în anul I – ne-am echipat în uniformele oferite de școală.

Doamna director ne-a prezentat câteva secții ale spitalului și s-a asigurat că vom avea parte de interacțiuni cu asistenții medicali și vom afla cât mai multe informații despre modul în care sunt organizate secțiile și despre activitățile desfășurate acolo. Am fost prezentați doamnei asistentei șefe de pe secția Gincologie și Pediatrie. Aceasta ne-a arătat saloanele și aparatura medicală modernă, ne-a povestit despre procedurile efectuate, despre orarul spitalului și medicația oferită.

Am fost încântați de interesul și disponibilitatea cu care toate cadrele medicale cu care am interacționat ne-au primit. Am vorbit cu asistentele, dar și cu o doamnă doctor, foarte amabilă, care ne-a oferit explicații foarte utile.

Colega noastră din Belgia a fost foarte încântată de cum s-au desfășurat lucrurile, mai ales că astfel a putut să aibă o imagine de ansamblu despre sistemul sanitar românesc. Am avut parte de o experiență minunată.” – Isabela Cristescu (clasa 2 F – AMG)

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 136

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes