Vineri – 10 martie 2017

Ultimele zile au fost foarte pline. Mă bucur mult pentru că am asistat la o stapedectomie, care este o intervenție chirurgicalǎ realizatǎ pentru a trata pierderea auzului, problemǎ cauzatǎ de o afecțiune denumită otoscleroză. Șansele de a obține un rezultat bun prin această operație sunt foarte mari. Domnul doctor Martinez mi-a explicat în cuvinte simple  ce presupune intervenția. Cu ajutorul unui microscop, a fost introdusă o proteză prin fereastra ovală a urechii medii, care îl ajută pe pacient să își recapete auzul. 

Un alt pacient a fost un băiețel de 7 ani, care  a suferit o amigdalectomie. Operația s-a desfășurat sub anestezie generală de scurtă durată. Doamna asistentă Noemi mi-a explicat că doar părinții copilului sunt cei care i-au deciziile în ceea ce privește intervențiile la care va fi supus acesta și îl așteaptă în salonul de terapie intensivă. 

 Ultima procedură la care am asistat a fost o rinoplastie. Și în acest caz, operația s-a desfășurat sub anestezie generală.

 

 Luni – 13 Martie 2017

Doamna asistentă Rose mi-a explicat fiecare pas pe care trebuie să îl urmez dacă vreau să lucrez într-o secție de Chirurgie. Este foarte important să cunoști atât istoricul pacientului, cât și activitatea acestuia din ultimele 48 de ore, înaintea unei intervenții chirurgicale.

Au urmat apoi două ureteroscopii. Una efectuată cu un ureteroscop mobil și fix și una în care medicul a decis să folosească laserul. Am fost surprinsă când am realizat diferența între imaginea afișată pe monitor a unui calcul și dimensiunea reală, după ce a fost extras.

Azi am asistat la o cezariană și am văzut ce rol are o moașă în această intervenție. Operația a decurs cu succes. Tânăra mămică a adus pe lume o fetiță pe nume Julia, care s-a oprit din plâns imediat ce a ajuns în brațele mamei.

Moașa s-a asigurat că bebelușul este complet sănătos și a lăsat mămica să își țină în brațe pruncul.  

De obicei, spunem despre ziua de luni că este cea mai grea din săptămână. Pentru mine a fost însă una plină de magie! J

 

În aceste zile am vizitat mai multe obiective turistice: Parque del Retiro de Madrid ( un parc istoric, considerat una din principalele atracții turistice ale orașului ), Royal Palace ( Palacio Real – reședința oficialǎ a Regelui Spaniei din Madrid; palatul cel mare este bogat decorat de artiști precum Velázquez, Tiepolo, Mengs, Gasparini, Caravaggio și Goya ) și Jardines de Sabatini, Palacio De Cibeles, Puerta de Alcalá, Plaza Mayor de Madrid.

 

( Bianca Deaconescu )

  

{mp4}1404{/mp4}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 144

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes